dissabte, 22 d’agost del 2015

L’Estat espanyol a un pas de prohibir la manifestació de la Diada?

Dissabte, 22 d'agost de 2015 05:00 h

Joan Tardà i El PNB acorden demanar la compareixença del president de la Junta Electoral Central per donar explicacions


El diputat Joan Tardà i el Grup Parlamentari Basc van registrar ahir mateix una petició per què es convoqui la comissió constitucional on comparegui el president de la Junta Electoral Central, per a què doni explicacions sobre les especulacions al voltant de la possible suspensió de la manifestació de l’Anvinguda Meridiana, i també perquè expliqui la raó que l’ha dut a prohibir el logo de la campanya d’estiu de TV3.



Joan Tardà

 Durant aquests dies han crescut les especulacions que apunten a què l’Estat espanyol podria suspendre la manifestació a l’Avinguda Meridiana prevista per l’11 de setembre, per ser el primer dia de la campanya electoral. De forma velada, formacions com Ciudadanos ja han demanat que la Junta Electoral actuï d’ofici. Ningú no s’atreveix a fer el primer pas.

A l’Estat però, hi ha la por latent que si se suspèn la manifestació això no esperoni igualment la ciutadania catalana a sortir massivament al carrer i omplir encara més aquesta artèria de Barcelona.


Si l’Estat espanyol suspèn la manifestació, podrien buscar la relació entre Ara és l’Hora i Junts pel Sí i la CUP per acusar les organitzacions integrants de muntar una manifestació per aquestes candidatures.

La idea final seria intentar boicotejar d’alguna manera les eleccions del 27 de setembre i, a ser possible, suspendre-les també o intentar treure-li tota legitimitat.

Qualsevol d’aquestes fórmules sona a desesperada i no faria més que incentivar el vot independentista. Catalunya acabarà decidint igualment ho vulgui o no l’Estat espanyol.






Enllaç noticia :

http://www.directe.cat/noticia/426300/lestat-espanyol-a-un-pas-de-prohibir-la-manifestacio-de-la-diada