dijous, 13 d’agost del 2015

L'ANC de Sant Fruitós denuncia que l'ajuntament li impedeix penjar cartells

13/08/2015

El consistori manté en un informe que l'Assemblea es presenta a les eleccions del 27-S i que aquesta és la causa de la prohibició.


Redacció



L'ajuntament de Sant Fruitós de Bages


L'Assemblea Nacional Catalana (ANC) de Sant Fruitós de Bages denuncia que no l'ajuntament no li ha permès instal·lar tres pancartes a diferents punts del municipi. Va ser el passat 20 de juliol, quan l’ANC d'aquesta població va presentar una instància a l’ajuntament demanant l’autorització per penjar els cartells -concretament a la façana de l’ajuntament, al Nexe-Espai de Cultura i una darrera a l’entrada del poble- i el consistori els hi va denegar.

L'alcalde Joan Carles Batanés i Subirana, independent i que governa amb el suport del PSC, va seguir les pautes de l’informe que ell mateix va demanar al secretari de la corporació. El document exposa que l'ANC es presenta a les eleccions del 27-S i que els espais públics no poden oferir informació electoral ni propaganda de cap partit. D'aquí la prohibició.


Des de l’ANC Sant Fruitós de Bages no comparteixen les raons que s’exposen a l’informe emès per Josep González Ballesteros, ni tampoc la postura final de l'alcalde. "Jurídicament, l'informe del secretari és incorrecte, tota vegada que es basa en que l'ANC es presenta a les eleccions, una afirmació totalment errònia", indiquen des de l'Assemblea.

"A part, aquest informe no és vinculant, quedant en potestat de l'alcalde les competències per resoldre sobre la sol·licitud de l'ANC per col·locar les pancartes, essent el municipi membre de l'AMI i havent signat ell mateix el Compromís dels Ajuntaments per la Independència", assenyalen


Enllaç noticia :

http://www.elsingular.cat/cat/notices/2015/08/l_anc_de_sant_fruitos_denuncia_que_l_ajuntament_li_impedeix_penjar_cartells_111582.php