dimecres, 26 d’agost del 2015

La Junta Electoral vol impedir el vot dels catalans a l'exterior

Dimecres, 26 d'agost de 2015 17:35 h

La JEC denega per primera vegada la petició de la Generalitat d’allargar el termini de vot als residents a l’estranger


La Generalitat va demanar fa uns dies allargar el període de votació per als residents a l’exterior, un termini que expira aquest 29 d’agost. Després d’uns dies d’espera, la Junta Electoral ha decidit no acceptar el requeriment i seguir amb el procediment tal i com estava establert. És el primer cop que la Generalitat topa amb la negativa estatal, a l’hora de presentar una petició com aquesta.



Espanya farà tot el possible perquè Catalunya no voti

 Espanya no vol que el vot sobiranista a l’estranger voti

Els residents catalans a l’estranger hauran de fer un esforç suplementari per enllestir els tràmits del vot per correu abans de tres dies. És la resolució que ha fet la Junta Central, denegant el requeriment de la Generalitat, en previsió de les traves a les que estan acostumats els catalans a l’exterior als consulats espanyols pertinents.

Molts dels residents a l’estranger, conscients de la situació, tornaran a Catalunya el mateix 27 per poder-se assegurar votar. A ningú se li escapa, ni tampoc a l'Estat espanyol, que el vot de l'exterior és eminentment sobiranista.


El departament de governació apel·lava a aquestes dificultats i també al període estival que ha agreujat les complicacions tradicionals als consulats espanyols, ja que la majoria del personal és de vacances.

El govern català assegura que aquest tipus de petició ja s’havia fet en d’altres ocasions i aquesta ha estat la primera vegada que es nega.

Espanya, com sempre, posarà totes les traves que pugui posar com a Estat per impedir la lliure determinació dels ciutadans de Catalunya.


Enllaç noticia :

http://www.directe.cat/noticia/426884/cap-facilitat-per-votar-per-part-de-la-junta-electoral