dimarts, 18 d’agost del 2015

Fracàs del procés de validació de candidatures de Catalunya Sí que es Pot

Dimarts, 18 d'agost de 2015 17:20 h

Menys de 3.000 persones de l'àmbit de tot Catalunya participen en la consulta enganyosa de la formació populista


Al directe!cat ja avançàvem fa uns dies que el procés participatiu que havia endegat Catalunya Sí que es Pot era una enganyifa. La web en sí, i l'estrany muntatge amb el procés participatiu de validació de candidatures es gira en contra de la candidatura populista.



http://www.directe.cat/img/335/335/42920


No és fàcil tirar de populisme sense haver-ne de patir en cap moment les conseqüències. Se n'ha de saber molt, de fet. A Catalunya Sí que es Pot se li ha torçat el procés participatiu de validació de projecte i del codi ètic, degut a la gairebé nul·la de la participació de la gent, mentre més de 40.000 persones ja s'han sumat a la candidatura independentista.

La legitimitat del procés participatiu de CSQEP, en entredit


Quina legitimitat tenen 2.935 opinions d'un total de l'àmbit territorial de Catalunya, en plena precampanya pel 27S? Doncs exactament les simples 2.935 persones -segurament la gran majoria afiliats o vinculats a Iniciativa i Podemos- que han votat el codi ètic i la candidatura encapçalada per Lluís Franco Rabell, que segueix perdent pistonada.

Segons els resultats que ha facilitat la candidatura, només 2.547 han avalat amb un vot afirmatiu la candidatura encapçalada per Franco Rabell. La resta, un 13,2% (388 persones) s'han abstingut. Aquí hi ha precisament el frau: no es podia votar 'No' a la pregunta. Aquest engany encobert desalenta la participació i fa més opacs els processos, ja que el que es busca en realitat és que allò que es proposa surti avalat sense riscos a que una massa important de gent pugui expressar-se negativament amb claredat, sense haver d'utilitzar l'abstenció com a subterfugi.

Pel que fa al codi ètic, que tampoc es podia votar negativament, la gent ha respost encara més afirmativament que en la pregunta anterior, i el percentatge de 'Sí' s'ha elevat fins el 93,5%. Malgrat el fracàs del procés, Catalunya Sí que es Pot el dóna per validat i de ben segur que se segueix sentint suficientment legitimada per criticar els resultats de Junts pel Sí en una eventual victòria d'aquests en escons però no en vots.


Enllaç noticia :

http://www.directe.cat/noticia/425980/fracas-del-proces-de-validacio-de-candidatures-de-catalunya-si-que-es-pot