dimarts, 18 d’agost del 2015

Duran deixa Espadaler a l'estacada

Dimarts, 18 d'agost de 2015 18:40 h

El mandatari unionista rebaixa el perfil catalanista d'UDC a una simple disposició específica per a Catalunya, per apropar posicions amb el PP


La "qüestió catalana" ja no es resol amb un canvi a la Carta Magna, segons ha conclòs Duran i Lleida després d'anys de debat sobiranista. Però la solució no passa per la independència, com diria la lògica, sinó que això es podria tancar amb l'addició d'una simple disposició específica envers Catalunya.


Duran(i Lladre) deixa un camp de mines a Espadaler

 Duran prepara el seu suport a Mariano Rajoy renunciant a la reforma constitucional

Per Duran i Lleida(i Lladre), el debat constitucional no es pot abordar així com així, tot i que no s'hi tanca. Segons ell, caldria definir prmer què es vol canviar. Duran creu que s'hauria de parlar del tema de la monarquia, actualització de drets i el títol VIII (relatiu a les Comunitats Autònomes) potser es podria revisar.

Aquesta nova postura, cada vegada més propera al seu pensament ideal, és un gest d'apropament a l'actual govern de Mariano Rajoy. Duran va preparant les eleccions que realment li interessen, les generals i, com fa Albert Rivera, es posa a predisposició de Rajoy oferint-se com a suport des del "seny".


Aquest "sentit comú" li costarà de defensar a Ramon Espadaler, que s'ha vist immers en una estranya aventura com és la de liderar, de cop, una formació completament unionista que vetllarà pels interessos de l'Estat espanyol a Catalunya.

Amb la renúncia de Duran a pujar al tren de la reforma constitucional (fictícia, tot s'ha de dir), el discurs del catalanisme moderat i el pujolisme convençut obsolet quedarà buit de contingut. Espadaler no podrà defensar res de tot això amb coherència, i una aliança amb el PP en aquests moments pot ser letal per a la formació.


Enllaç noticia :

http://www.directe.cat/noticia/425999/duran-deixa-espadaler-a-l-estacada