divendres, 28 d’agost del 2015

Escorcolls mediàtics de la Guardia Civil, a dues setmanes de l'inici de campanya

Divendres, 28 d'agost de 2015 10:00 h

A les vuit del matí els mitjans espanyols ja estaven al cas que es produiria un escorcoll a la fundació de CDC, i a diferents ajuntaments, fet que no s'ha produït fins hores després.


Malgrat que les agències d’informació, la catalana també, i la major part de la premsa han donat per fet que s’estava escorcollant la seu de la fundació de CDC, Catdem, i els ajuntaments de Figueres, Lloret de Mar, Sant Celoni i Sant Cugat del Vallès, el cert és que passats dos quarts d’onze del matí encara no havia començat cap dels escorcolls anunciats per la Guardia Civil a primera hora del matí. Segons ha pogut saber el directe.cat, TVE i altres mitjans espanyols han estat alertats abans de les vuit del matí que es produirien els escorcolls. 
 

 


 

Ridícul a Lloret

El cas de Lloret és paradigmàtic, segons ha tingut informació el directe.cat, la Guàrdia Civil no ha escorcollat l'ajuntament sinó que després d’anunciat l'escorcoll s'ha personat a l'ajuntament i ha demanat un expedient del 2009 que no era al consistori, sinó a l’arxiu municipal, en un altre edifici, on els ha acompanyat el secretari de l'ajuntament,  i un cop lliurat l'expedient han marxat. Aquest ha estat el gran escorcoll.

Busquen una documentació específica i esbomben l'operació  als mitjans més de dues hores abans de comencar-la? 



 

L'operació s'emmarca dins la segona fase de l'operació 'Petrum', que investiga el pagament de comissions del 3% des de la constructora Teyco al partit. La investigació la porta el jutjat d'instrucció número 1 d'El Vendrell i la Fiscalia Anticorrupció i segons l'ACN es preveu que seran ràpids perquè es busca una documentació específica.

A la Catdem no hi ha documentació administratitva

L’exdirector de la fundació CatDem, Agustí Colomines,  en declaracions a Catalunya Ràdio recorda que és la segona vegada que s'escorcolla la fundació i que no trobaran res perquè no hi ha documentació administrativa.


Enllaç noticia :