dijous, 13 d’agost del 2015

El PSOE denuncia Fernández Díaz davant de la Fiscalia per la reunió amb Rato

13/08/2015

Els socialistes veuen en la trobada indicis de delictes de prevaricació, de revelació de secrets i d'omissió del deure d'impedir delictes.


Redacció / Agències



J.Fdez.Díaz


El PSOE denunciarà davant la Fiscalia General de l'Estat el ministre de l'Interior, Jorge Fernández Díaz perquè veu "indicis de delicte" a la reunió que va mantenir en seu oficial amb l'exvicepresident del govern espanyol Rodrigo Rato, investigat per corrupció.

Així ho ha anunciat aquest dijous la portaveu del Comitè Electoral i secretària de Ciència, Participació i Política en Xarxa del PSOE, María González Veracruz, en una entrevista en RNE.


Per als socialistes, el ministre ha incorregut en delictes de prevaricació, de revelació de secrets i d'omissió del deure d'impedir delictes en entrevistar-se amb l'expresident de Bankia, imputat pel cas judicial que investiga exconsellers de l'entitat.

Després de conèixer-se la reunió, que va tenir lloc el passat 29 de juliol en seu ministerial, el ministre va sol·licitar comparèixer al Congrés dels Diputats per donar explicacions.  

L'esmentada compareixença, reclamada per diversos grups de l'oposició, tindrà lloc divendres a partir de les 9.30 hores a la cambra baixa. 

 No obstant, el PSOE creu que "en paral·lel a les responsabilitats polítiques", la Fiscalia ha d'investigar "a fons" aquesta "reunió de la vergonya".


Enllaç noticia :

http://www.elsingular.cat/cat/notices/2015/08/el_psoe_denuncia_fernandez_diaz_davant_de_la_fiscalia_per_la_reunio_amb_rato_111578.php