dilluns, 31 d’agost del 2015

Adéu a l’Espanya del canvi: pròxima parada govern PP+PSOE

Dilluns, 31 d'agost de 2015 10:00 h

El govern PP-PSOE aniquila qualsevol esperança de digàleg o dignificació per Catalunya


Un estudi publicat avui pel diari El Público vaticina que l’única opció de govern a les properes eleccions generals és una aliança dels dos partits del bipartidisme. Si les eleccions se celebressin ara, el PP guanyaria les eleccions tot i que no tindria més opcions per governar que una coalició posteletoral amb el Partit Socialista. D’aquesta manera, els dos grans pilars de l’immobilisme espanyol sumarien forces per evitar qualsevol canvi en l’statu quo espanyol. Ni terceres vies, ni nova política. Una coalició dels dos protagonistes del tradicional bipartidisme espanyol exclou qualsevol esperança de canvi  i deixa totalment fora l’esquema defensat per Catalunya Sí que es Pot que encara predica la teoria de l’encaix.  
 




L’aritmètica deixa fora les esperances de canviar Espanya

127 escons pel Partit Popular i 93 pel Partit Socialista Obrer Espanyol, un resultat que evidencia la necessitat de pactar per part dels dos grans partits espanyols si volen governar. Però amb qui? L’aliança PSOE-Podemos(93 + 56 escons) suma poc més d’un 40% i un suposat pacte entre PP i C’s (127 + 33 escons), que tampoc arribaria ni al 50%, sembla molt improbable si C’s no vol llançar-se al buit, de fet les projeccions del partit de Ribera han baixat molt els darrers mesos després de que el nou partit, molt dur amb la corrupció en el seu discurs, s’hagi donat la mà nombroses vegades amb els populars – cal recordar que una gran bossa dels votants del partit a espanya provenien precisament d’entre els electors del PP més intransigents amb els diversos casos de corrupció del partit.

D’aquesta manera, la única opció possible sembla una coalició entre el PP I el PSOE tal com indica l’estudi encarregat pel diari El Público, basat en les aproximacions de des baròmetres del CIS d’enguany i en els comportaments electorals anteriors per a les eleccions generals espanyoles.

PP+PSOE: l’Espanya de sempre.



Un suposat govern format per el Partit Popular i el Partit Socialista suposaria una oportunitat fantàstica per l’statu quo espanyol i per tapar les vergonyes d’ambdós partits, que avocats a la col·laboració i no a competir fomentarien encara més l’immobilisme tradicional de la política espanyola. S’obre una escletxa també per l’statu quo espanyol que, davant la davallada general de vots dels dos partits, ja es frega les mans per rescatar alts càrrecs dels dos partits a través de les portes giratòries de les grans empreses espanyoles i per finançar campanyes a canvi de favors gens transparents.

Bye bye a les vies alternatives de Rabell

Davant aquest panorama, les esperances en una Espanya que canvia, que esdevé més democràtica i que reconeix de veritat el seu caràcter plurinacional en les que confia Catalunya Si que es Pot, s’esvaeixen totalment. És totalment inqüestionable a hores d’ara, fins i tot per a Rabell, que els dos grans partits espanyols no es mouran ni un mil·límetre per reconèixer a Catalunya els seus drets, i menys per dialogar seriosament sobre el procés de construcció nacional català. Així doncs, tot plegat, les terceres vies, el diàleg, l’Espanya del canvi, la nova política espanyola, tot plegat queda en un miratge que confirma una vegada més que la única via possible pel progrés de Catalunya és només una, la independència.


Enllaç noticia :

http://www.directe.cat/noticia/427647/adeu-a-lespanya-del-canvi-proxima-parada-govern-pppsoe