divendres, 31 de juliol del 2015

Rajoy carrega contra la candidatura unitària: "No hi haurà independència"

31/07/2015

"Al govern no li fa por. El senyor Mas té tot el dret a anar a una llista encapçalada per un que ve del Partit Comunista, una altra que ve d'ERC i una tercera que ve del PSUC".

 

Redacció








 El president espanyol, Mariano Rajoy, ha carregat avui amb duresa contra la candidatura sobiranista unitària, i l'ha intentat ridiculitzar per la presència de persones de diferents sensibilitats polítiques mentre alhora insistia que no hi haurà independència. "Al govern no l'espanta en absolut la llista unitària. El senyor Mas té tot el dret del món a anar a una llista encapçalada per un que ve del Partit Comunista, una altra que ve d'ERC i una tercera que ve del PSUC", ha indicat al fer balanç dels pressupostos.

Rajoy ha situat el procés català com un dels riscos que posen al seu entendre en perill la recuperació econòmica espanyola. "És un disbarat que al 2015 es plantegin les coses així, i que Catalunya hagi de sortir de la UE. Nosaltres donarem batalla en defensa dels moltíssims ciutadans catalans que volen seguir sentint-se espanyols i europeus", ha afegit.

El president espanyol ha donat per fet que l'statu quo és inamobible. "No hi haurà independencia de Catalunya". "No té sentit, la UE cada cop és més unió. Anar a trencar-ho, sortir de la moneda única i del Banc Central Europeu, no té sentit. Nosaltres hem fet una resposta proporcional contra aquest intent de ruptura i no hem abdicat de cap dels nostres principis", ha argumentat.

Toc d'atenció al PSOE


El líder del PP ha aprofitat per fer un toc d'atenció al PSOE, aprofitant els diferents plantejaments que té el PSC sobre el procés. "El partits que defensem la Constitució, la unitat d'Espanya, en els moments de dificultat estarem d'acord. I jo estaria encantat de reunir-me amb Pedro Sánchez, però a Castelldefels va guanyar el PP i els socialistes van fer un pacte acceptant que el municipi s'integrés a l'AMI, i a Badalona va guanyar també el PP, i el PSC ha fet alcaldessa una persona de la CUP. És important que els partits siguin coherents. I el PP té la seva postura molt clara", ha dit.

El president espanyol ha donat per fet que el 27 de setembre hi haura eleccions a Catalunya, però ha indicat que en cap cas es poden considerar plebiscitàries. "Hi haurà eleccions, però no hi haurà eleccions plebiscitàries, com no hi va haver referèndum", ha indicat.


Enllaç noticia :

http://www.elsingular.cat/cat/notices/2015/07/rajoy_carrega_contra_la_candidatura_unitaria_no_hi_haura_independencia_111278.php