dijous, 9 de juliol del 2015

Mas convoca cimera demà a la tarda per la llista civil

El president reunirà els líders dels partits i entitats independentistes per resoldre els dubtes que li genera aquesta possibilitat de cara al 27-S.


ORIOL MARCH / FERRAN CASAS Barcelona




Artur Mas i Oriol Junqueras
Artur Mas ha convocat per a aquest divendres a la tarda els líders dels partits del 'sí', Oriol Junqueras (ERC) i David Fernàndez (CUP), i els de les entitats sobiranistes Jordi Sànchez (ANC), Muriel Casals (Òmnium) i Josep Maria Vila d'Abadal (AMI) al Palau de la Generalitat per celebrar una cimera que serveixi per tancar l'acord sobre la llista cívica.

La llista cívica és una possibilitat que Mas va plantejar en una cimera a Molins de Rei i que, posteriorment, han acceptat Òmnium, l'ANC, ERC i la CUP. Tots ells són, però, i a diferència de Mas i CDC, partidaris que a la llista no s'hi presentin polítics en actiu. 

També hauran de decidir com reforcen el caràcter plebiscitari del 27-S, quan se celebren les eleccions constituents i què passa entre una cosa i l'altra. Ahir el cap de l'executiu es va felicitar que s'accepti treballar en un marc unitari, però va admetre que té alguns dubtes sobre la fórmula.

Un debat que ha sacsejat el panorama sobiranista


El debat sobre una llista civil sense polítics es precipitava després que el líder d'ERC, Oriol Junqueras, s'obrís a avalar una llista d'aquestes característiques, plantejada en reunions discretes per Òmnium, com a desllorigador del bloqueig generat a partir de la reobertura del debat sobre les llistes independentistes. 

La proposta la va fer oficial Òmnium el cap de setmana passat després d'un procés de consultes internes amb les seves organitzacions territorials, que es van decantar majoritàriament per aquesta fórmula.

La CUP també s'ha obert a avalar-la aquesta setmana, això sí, sempre que sigui una eina exclusivament plebiscitària, per dirimir el suport social a la independència i per convocar, immediatament després, eleccions llavors sí constituents i amb totes les ofertes ideològiques competint per dirimir quin pes ha de tenir cadascuna d'elles en el procés constituent. 

L'ANC ha estat l'última organització a sumar-se a la demanda després de sis hores de debat intens el dimarts després que les bases instessin a buscar espais de complicitat per construir una oferta electoral unitària.


Enllaç noticia :

http://www.ara.cat/politica/CIMERA-PALAU-MAS-LLISTA_0_1390661086.html?utm_medium=social&utm_source=twitter&utm_campaign=ara