dilluns, 6 de juliol del 2015

Jordi Sànchez defensa que a la llista unitària "no sobra ningú"

Diumenge, 5 de juliol de 2015 16:55 h

Muriel Casals, que no anirà a la llista, ha plantejat una presidència gairebé honorífica i ha defensat que Mas, Junqueras i Fernández formin part "de l'aventura".


Barcelona (ACN).- El president de l'ANC, Jordi Sànchez, no ha descartat que una llista unitària inclogui polítics. "Aquí no hi sobra ningú si són eleccions que es volen plebiscitàries", ha dit a Catalunya Ràdio aquest diumenge. "Personalment, crec que ha de sumar tothom que es pugui sumar". Sànchez, que vol debatre com es garantirà la governabilitat i els acords post 27-S més enllà del debat sobre la llista, ha augurat converses discretes a partir d'aquesta setmana i s'ha fixat quinze dies per desllodrigar el format de la candidatura.  
 
 
 15 dies per decidir una llista unitària i amb polítics

En una entrevista al programa al 'El suplement' de Catalunya Ràdio, Sànchez i Casals han parlat de la llista unitària que les dues entitats han decidit ajudar a idear de cara el 27-S. El president de l'Assemblea, després de l'aval intern dels socis, ha assegurat que buscaran ja aquesta setmana "espais possibles d'unitat" sent partidaris del mínim de llistes sobiranistes. Ha plantejat organitzar una taula de diàleg on no només es debati sobre el format de la candidatura sinó també què passa després del 27-S: governabilitat i acords. "Toca fer-ho ara, abans de marxar de vacances".

Discreció per aconseguir la millor solució possible, els intoxicadors que es quedin a casa 
 
Els interlocutors, ha dit, seran CDC, ERC, CUP i també sectors sobiranistes com els crítics d'UDC, del PSC o d'ICV. Es començaran a negociar les propostes que hi ha sobre la taula per veure quin d'aquestes escenaris assoleix "punt d'acord i de viabilitat". "El termini? No seria raonable trigar més de 10 o 15 dies", ha dit.

Per Sànchez ara cal discreció per fer aquestes reunions bilaterals i multilaterals per definir com es concreta tot plegat. "Personalment", ha insistit, creu que la llista unitària ha de sumar "tothom qui hi vulgui sumar, tothom aporta capital al procés". En aquest sentit, ha assegurat que "indubtablement" el votant independentista sap que si es converteix el 27-S en eleccions plebiscitàries a la llista unitària "no hi sobra ningú, fa falta que hi sigui tothom". Així ha respost en ser preguntat sobre la possibilitat que s'hi incloguin Artur Mas, Oriol Junqueras i David Fernández

Muriel Casals: És inimaginable tirar endavant el procés sense els noms claus de la CDC, ERC inla CUP


Al seu torn, la presidenta d'Òmnium ha afegit que és "inimaginable" tirar endavant el procés sense noms claus com els dels líders de CDC, ERC i una de les cares més visibles de la CUP. És conscient que amb la proposta que hi ha sobre la taula per part d'Òmnium no ho contempla, però ha sentenciat que no se'ls pot deixar "a casa". "Hi ha un Parlament i un Govern", ha suggerit.

Lideratge de l’ANC

Muriel Casals ha insistit en cedir el protagonisme a l'ANC. Ells "empenyaran des del costat". Casals ha descartat aquest diumenge, tal com ja va fer dissabte Sànchez, formar part a títol individual d'aquesta llista. Sobre les opcions de formar govern -qui ostenti la presidència de la Generalitat ha de ser diputat i per tant presentar-se en una llista-, Casals ha obert la porta a impulsar una presidència "gairebé" honorífica, que "mani molt poquet" per nomenar un primer ministre al capdavant que lideri la gestió executiva.


Enllaç noticia :

http://www.directe.cat/noticia/418503/jordi-sanchez-defensa-que-a-la-llista-unitaria-no-sobra-ningu