dimecres, 1 de juliol del 2015

El president de Súmate deixa el càrrec per concórrer a les eleccions del 27-S

Dimecres, 1 de juliol de 2015 22:40 h

Eduardo Reyes ha posat a disposició de l’entitat el seu càrrec i tot apunta que anirà a la llista d’ERC


L’entitat ha emès un comunicat aquest dimecres on expressa la voluntat del president de Súmate, Eduardo Reyes, de posar a disposició de l’entitat el càrrec que ha ostentat des de la seva fundació. Segons el comunicat, aquest fet és conseqüència de “la seva decisió personal de voler formar part de manera directa i activa en l’oferta electoral” a les eleccions plebiscitàries convocades pel 27 de Setembre d’enguany. Malgrat que el comunicat no aclareix quina és l’opció de Reyes, tot apunta que anirà a la llista d’ERC.  







Un gest per preservar la transversalitat de l’entitat

L’Entitat entén que la decisió del que ha estat fins avui President de Súmate respon al seu respecte per preservar la independència de Súmate com a organització apartidista i transversal així com la bona imatge de l’entitat. A partir d’aquest moment l’associació assegura que, en les properes setmanes, avaluarà internament la situació per donar resposta, si s’escau, a la renovació de la direcció.

Súmate vol posar tot el seu capital simbòlic i els actius personals al servei de la unitat i la transversalitat del procés

D’altra banda, i en el marc del debat sobre candidatura llançada pel President de la Generalitat, l’entitat vol deixar palesa la convicció de Reyes “del caràcter honest i sincer de la seva proposta i en aquest sentit expressen la clara voluntat de Súmate de posar tot el seu capital simbòlic i els actius personals al servei de la unitat i la transversalitat del procés que Catalunya ha endegat cap a la plena sobirania”.

Per això, continua el comunicat, “demanarem activament el vot per a totes les candidatures que de manera inequívoca manifestin el seu compromís amb la creació de les condicions polítiques i socials per a la fundació de la futura República Catalana”.

Súmate col.laborarà amb totes les candidatures sobiranistes

Súmate assegura que “es compromet a col·laborar intensament” i des del respecte màxim a la seva pluralitat interna, amb totes les candidatures sobiranistes cercant sempre els espais comuns i posant l’accent en l’objectiu que ens uneix més enllà de les lògiques discrepàncies polítiques.

L’entitat reclama màxima generositat política als partits

Per Súmate, ha arribat el moment de la màxima generositat política entre partits. Una generositat necessària per enfortir la nostra determinació en la consecució de les fites i els enormes reptes que afronta Catalunya.  És per això que aprofiten per fer una crida a la ciutadania i a tots els actors compromesos amb la llibertat d’aquest país, a sortir al carrer amb actitud i moral de victòria. A treballar incansablement per anar a escoltar aquells que no pensen com nosaltres i explicar-los allò que ens uneix en el país més just que volem construir amb ells.  




Comunicat de Súmate





Enllaç noticia :

http://www.directe.cat/noticia/417796/el-president-de-sumate-deixa-el-carrec-per-concorrer-a-les-eleccions-del-27-s