dilluns, 27 de juliol del 2015

Carme Forcadell: ‘A partir del 28 de setembre hem de fer camí conjunt amb Catalunya Sí que es Pot’

Dilluns  27.07.2015  12:09

La número dos de Junts pel Sí diu que si el govern de l'estat espanyol suspengués l'autonomia catalana, donaria 'més cohesió i força' a Catalunya .










La número dos a la llista de Junts pel Sí, Carme Forcadell, ha reafirmat el caràcter plebiscitari de les eleccions del 27-S i ha dit que el dia 28, s’haurà de fer un camí conjunt amb Catalunya Sí quer es Pot i les altres candidatures que ‘tenen els mateixos objectius nacionals que nosaltres’. Tanmateix ha afegit: ‘Tenen els mateixos objectius a nivell social que nosaltres, nosaltres expliquem com els farem però ells encara no, i per fer-ho es necessiten eines i recursos que no es poden tenir si no obtenim la independència.

L’ex-presidenta de l’ANC ha assegurat que les amenaces que fa l’Estat espanyol davant les eleccions del setembre són l’única estratègia que té, perquè no té propostes polítiques per a Catalunya. Sobre si el govern espanyol podria suspendre l’autonomia catalana, Forcadell diu que l’estat no es pot permetre una cosa així, ja que donaria ‘més cohesió i força’ a Catalunya.

De cara al 27-S considera que les propostes d’Unió Democràtica i del PSC de pactar amb l’estat el dret a decidir suposen tornar quaranta anys enrere: ‘Això ja ho hem vist. Nosaltres ho hem fet absolutament tot per entendre’ns amb l’Estat espanyol, tot.’

El paper de la CUP


Forcadell ha lamentat que la CUP no s’hagi sumat a la candidatura unitària conjunta, però creu que el seu paper serà molt valuós: ‘Hauríem preferit que hi hagués estat perquè significaria sumar molt més, però tenim molt de recorregut junts a partir del 28 de setembre i hem de comptar amb ells, perquè també volen un canvi, un país millor’. Sobre Antonio Baños, proposat pel Secretariat Nacional de la CUP com el cap de llista del partit a les primàries, Forcadell opina que seria un ‘excel·lent’ candidat.

Vegeu l’entrevista completa a Carme Forcadell:







 Enllaç noticia :

http://www.vilaweb.cat/noticies/carme-forcadell-a-partir-del-28-de-setembre-hem-de-fer-cami-conjunt-amb-catalunya-si-que-es-pot/