dimarts, 7 de juliol del 2015

Antich: “l’acord de les forces sobiranistes és més a prop que lluny”

Dimarts, 7 de juliol de 2015 10:35 h

L’exdirector de La Vanguardia sospita que a finals de setmana podrem tenir una sorpresa d’acord de les forces sobiranistes i les entitats.



l’exdirector de La Vanguardia, José Antich



Segons l’exdirector de La Vanguardia les converses entre les forces sobiranistes són honestes i sinceres i en aquest sentit ha citat a RAC1 les paraules del president de l’ANC que aquest dilluns destacava la generositat de CDC, ERC i la CUP. 

Antich ha vaticinat que hi haurà una llista de la societat civil amb els partits, però que primer es produirà un acord de llista unitària sense els partits en què les entitats serien les encarregades de bastir les candidatures i podrien demanar a alguns líders polítics que encapçalessin les llistes a diferents demarcacions electorals. 

El silenci de la CUP és significatiu


Antich ha insistit que tot està obert i ha subratllat que si es camina cap l’acord cal que els partits estiguin callats, en aquest sentit ha destacat l’actual silenci de la CUP.

Amb tot, Antich que ha dit tenir informacions diverses, no ha volgut donar l’acord per fet.

Antich critica que Junqueras sigui a Argentina i Uruguai en plenes negociacions

El periodista ha criticat que el president d’ERC estigui de viatge a l’Argentina i L’Uruguai en plenes negociacions per reunir-se amb el Nobel Adolfo Pérez Esquivel, i amb l’expresident d’Uruguai, José Mújica, que segons Antich passen més temps aquí que allà. 

El cert però, és que  Junqueras té una agenda més extensa en aquest països i, segons ha reconegut el mateix Antich, Junqueras  tenia el viatge programat de feia temps, per la qual cosa l’etzibada era sobrera. 


Enllaç noticia :