dimarts, 14 de juliol del 2015

Acord final a la cimera definitiva

14/07/2015


L'Assemblea, Òmnium i l'Associació de Municipis per la independència avalen el pacte entre CDC i ERC per la llista unitària.


Quico Sallés

Sànchez i Casals sortint de Palau / Q. S.


Passats dos quarts de cinc de la tarda ha començat al Palau de la Generalitat la cimera definitiva per encarar el caràcter plebiscitari del 27-S, que ha acabat amb un acord final sobre la llista unitària
El pacte inclourà CDC, ERC, (U)DC i MES les entitats Òmnium, ANC i AMI, amb un acord que aprovaran en les pròximes hores les respectives direccions. La trobada ha durat una hora i ha tingut un clima optimista.
El pacte encara no està del tot detallat, perquè no inclourà només la llista sinó també les primeres passes de la desconnexió per la independència. El president de l'ANC, Jordi Sànchez, ha afirmat a la sortida de Palau que "la música de l'acord sona molt bé".
El pacte, avançat ahir per El Singular, conclou una llista que aglutina societat civil -encapçalada per un nom de prestigi- amb Artur Mas i Oriol Junqueras- en llocs de sortida. I, una altra llista, bastida per la CUP, que admetria el caràcter plebiscitari i constituent del 27-S.
 Tot apunta que seria encapçalada per un nom de prestigi independent. 
Les executives dels diferents partits es reuniran aquest vespre per tal de ratificar l'acord, que serà presentat demà a les 12 al Parlament.  
Enllaç noticia :