divendres, 19 de juny del 2015

Santamaría, a Mas: "L’inici de qualsevol cosa contrària a la Constitució tindrà resposta"

19/06/2015

PLEBISCITÀRIES

La vicepresidenta espanyola insta el president de la Generalitat a "reflexionar" després de la ruptura de CiU.


Nerea Rodríguez



La vicepresidenta espanyola, Soraya Sáenz de Santamaría


La vicepresidenta del govern espanyol, Soraya Sáenz de Santamaría, ha avisat al president de la Generalitat, Artur Mas, que “l’inici de qualsevol cosa contraria a la Constitució espanyola tindrà la resposta del govern”. Ho ha dit en roda de premsa posterior al Consell de Ministres després de ser preguntada per què farà l’Executiu de Rajoy si posteriorment a les eleccions del 27-S, el govern vol encetar un procés de declaració unilateral d’independència.

Alhora, ha recordat que “el Tribunal Constitucional ha anul·lat totes les declaracions de sobirania o similars”, i ha afirmat que “actuarem de la mateixa forma que ho hem fet fins ara”.


Santamaría també s’ha pronunciat en el mateix sentit que Rajoy, i ha afirmat que els comicis del 27 de setembre “són al parlament de Catalunya, són eleccions autonòmiques.

I si Mas les convoca, només suposaran una nova composició del parlament català”.

Sobre la ruptura de CiU, la vicepresidenta espanyola ha assegurat que “respectem la decisió d’Unió”, i ha aprofitat per dirigir-se de nou al president de la Generalitat:

“Els projectes de ruptura com el de Mas generen processos d’aquesta naturalesa, sempre passa així”, i l’ha instat a “reflexionar, que és el que hauria d’haver fet sempre”.


Enllaç noticia :

http://www.elsingular.cat/cat/notices/2015/06/santamaria_a_mas_l_inici_de_qualsevol_cosa_contraria_a_la_constitucio_tindra_resposta_110010.php