dimecres, 17 de juny del 2015

Rajoy ironitza sobre la imminent remodelació del seu govern

El president del govern espanyol, Mariano Rajoy, aquest dimecres al Congrés. / PACO CAMPOS / EFE
El president del govern espanyol, Mariano Rajoy, ultima la remodelació del seu govern. És probable que avui mateix el comuniqui al rei. De fet, té prevista una reunió del Patronat de la Fundació Carolina que presidirà Felip VI.

Rajoy ha convocat per demà dijous el Comitè Executiu del PP per analitzar el full de ruta que s'ha de seguir fins a les eleccions generals i formalitzar la remodelació al govern i al partit.

El que no està clar és quan es faran públics els canvis, si aquest dimecres mateix o demà dijous. Si la remodelació es fes pública avui, dijous els nous ministres podrien jurar o prometre el càrrec davant el rei i prendre possessió dels seus càrrecs. 


Divendres ja podrien participar a la reunió del Consell de Ministres. El que és segur és que el divendres següent, 26 de juny, Rajoy no encapçalarà la reunió setmanal de l'executiu perquè serà a Brussel·les en el Consell Europeu, cosa que podria precipitar els canvis avui o demà.

El president del govern espanyol ha ironitzat sobre la remodelació aquest matí al Congrés, després que el coordinador general d'IU, Cayo Lara, hagi començat una pregunta dient-li: "Avui que remodelarà el govern". Rajoy ha respost: "És bo assabentar-se de novetats cada dia, encara que sigui per boca del senyor Lara, li agraeixo molt".

Fa uns dies, el president espanyol va aconsellar rebaixar les "expectatives" sobre els canvis que pugui fer a l'executiu perquè ha assegurat que no modificarà les polítiques i, en conseqüència, ha suggerit que no hi haurà grans modificacions en els noms.

"L'única cosa important és deixar clar que les polítiques no es canviaran i que, com que no es canviaran les polítiques, poden treure les conseqüències que vulguin", va assenyalar, i va deixar entreveure que això indica que no hi haurà una àmplia remodelació del govern.


Enllaç noticia :