dilluns, 29 de juny del 2015

L’exèrcit espanyol comença demà la celebració dels 300 anys d’ocupació de les Balears

Dilluns, 29 de juny de 2015 12:15 h

La Capitania General de les illes ha editat un llibre i ha organitzat un cicle de conferències i actes.







Demà dimarts 30, la Capitania General de Balears farà la conferència inaugural del cicle commemoratiu del tricentenari de l’ocupació militar de les Illes Balears. Se’n preveu una altra pel 20 d’octubre i una pel 10 de novembre. 

S’ha publicat un llibre, un monogràfic, un concert i diversos concursos, un sobre temàtica militar a les aules d’educació primària.

Espanya consuma l’escarni


Fa 300 anys va entrar en vigor el Decret de Nova Planta de Mallorca, amb les mateixes pretensions que el que ho féu a Catalunya. Des de les illes, la societat civil s’està mobilitzant per fer una crida a entitats, partits, i institucions per mostrar el seu rebuig a aquesta mostra de befa i aquest oprobi contrari a tota mostra d’humanisme, decència, pacifisme, ètic i higiene democràtica.

De fet, és el mateix que va passar amb la celebració del V centenari del genocidi americà i l’ocupació de la monarquia hispànica d’aquest continent.

L'adoctrinament que algun diuen que es produeix a Catalunya, l'hauríem d'anar a buscar a les illes, en el moment en el qual es posi en marxa un concurs de dibuix de temàtica militar per les aules de l'Escola Primària. 


Un fet lamentable i denunciable, i al qual el govern espanyol farà la vista grossa.


Enllaç noticia :

http://www.directe.cat/noticia/417528/lexercit-espanyol-comenca-dema-la-celebracio-dels-300-anys-docupacio-de-les-balears