dissabte, 6 de juny del 2015

Desembarcament blau-grana a Berlín

Dissabte  06.06.2015  11:39

Més de vint mil seguidors del Barça es desplacen a la capital alemanya, la majoria amb avió.




Fotografia: @assemblea


Des de primera hora del matí han sortit de l'Aeroport del Prat cinquanta-set vols regulars i xàrter amb destinació a Berlín, on al vespre el Barça juga la final de la Champions amb el Juventus de Torí. Fins a deu mil cinc-cents afeccionats han optat per desplaçar-s'hi amb avió, mentre que uns deu mil més havien sortit abans per cobrir el trajecte amb autobús, cotxe i tren. A la capital alemanya, la UEFA ha establert una zona per als seguidors blau-grana a la Breitscheidsplatz (parada de metro Zoologischer Garten) i també un espai conjunt per a les dues afeccions a la cèntrica Porta de Brandenburg.

Es calcula que una quarta part dels vint mil barcelonistes a Berlín s'hi han desplaçat sense entrada. Si no en troben cap a última hora, hauran de veure el partit als bars de la ciutat. Cal recordar que a Berlín hi ha una Penya Barcelonista amb local propi, el Kino Zukunft, on es veurà en directe la final de Champions amb quatre pantalles. Amb tot, ja fa dies que les places són exhaurides.


Durant tot el matí la presència de seguidors blau-grana a la capital ha estat nombrosa, i només a partir de migdia s'han començat a veure també molts afeccionats de la Juve, amb qui la relació és de total cordialitat.

Reivindicació independentista

Com en les últimes finals del Barça, al partit d'avui a Berlín hi haurà mosaic (amb el lema 'Més que un club') i també reivindicació independentista. L'Assemblea Nacional Catalana (ANC) i la Plataforma Pro Seleccions Esportives Catalanes han llançat aquests dies una crida als afeccionats perquè duguin estelades i cridin 'independència' els minuts 17.14 de cada part. Voluntaris de totes dues entitats, de fet, repartiran abans del partit vint mil estelades de cartró.

Sobre la final d'avui, n'ha parlat a Catalunya Ràdio el president de l'ANC, Jordi Sànchez, que creu que cal 'aprofitar la imatge que Berlín oferirà al món': 'El partit s'ha de convertir en un bon aparador, més enllà del Barça, per a recordar la independència que colem i que no tenim.'


Informació relacionada:

Recull de piulades: