dimecres, 17 de juny del 2015

Convergència atura les negociacions amb unió sobre diputacions i consells comarcals

Dimecres, 17 de juny de 2015 09:45 h

Segons avança RAC1 les converses queden congelades a l’espera de què passa amb la federació


Convergència ha paralitzat el nomenament dels càrrecs de CiU a les quatre diputacions i als consells comarcals a l'espera de com quedi la relació amb Unió. Si arriba el divorci, hi ha en joc 417 consellers comarcals, 51 diputats provincials i de retruc la presidència de les quatre diputacions amb especial interès per la de Barcelona. Divendres és la data límit per triar-ne els membres. Ho han explicat a RAC1 tant fonts pròximes a la direcció del partit com els quadres territorials.
 
 
 
Amb 3.333 regidors, convergència i unió manté l'hegemonia en el territori i té la possibilitat de presidir les 4 diputacions i la gran majoria dels consells comarcals. Són organismes d'elecció indirecta, i aquests dies els partits han de triar d'entre els seus regidors quins hi tindran càrrec. Divendres és l'últim dia per comunicar a les juntes electorals de zona els diputats provincials escollits; però la direcció de convergència ha donat instruccions d'aturar aquest procés, a l'espera de veure què passa amb unió.

A la pràctica, els dirigents territorials ja triant els candidats, i treballen amb un pla a i un pla b: l'un, per si tot segueix igual i l'altre, cobrint tots els nomenaments només amb gent de convergència. fonts del partit calculen que els regidors democristians representen un 10% o menys del total que té CiU, i per això convergència es podria imposar i ocupar sense problemes els 14 diputats provincials que els toquen a Barcelona i a Girona, el s12 de Lleida i els 11 de Tarragona.


En el cas dels consells comarcals ho tindria més complicat, perquè aquí sí que és obligatori pactar-ho amb els socis. En aquest cas hi ha marge fins la setmana que ve per triar-los.

Unió pot perdre l'única diputació que presideix ara, la de Girona, i de fet els quadres de convergència ja l'han reclamada: surten a la travessa per presidir-la els alcaldes de Banyoles, Llagostera i Llançà.

Però la paràlisi manté també en suspens decidir qui presidirà les altres tres diputacions. a la de Barcelona, on està molt avançat el pacte entre CiU i esquerra, l'alcaldessa de Sant Cugat, Mercè Conesa, és qui ho té més de cara per ocupar el lloc; però també tenen números l'alcalde de Premià de Mar, Miquel Buch, i el d'igualada, Marc Castells. A Tarragona i a Lleida poc fa pensar que canviïn de president, amb Josep Poblet (de Vila-Seca), i Joan Reñé (de Fondarella).


Enllaç noticia :