divendres, 12 de juny del 2015

Batussa entre Borbons

12/06/2015

La Casa del Rei contradiu la infanta Cristina: La carta on renunciava al ducat es va rebre després que Felip VI decidís retirar-li.


Nerea Rodríguez / Agències


Infanta Cristina


La infanta Cristina ja no és Duquessa de Palma de Mallorca, després que aquest matí s’hagi publicat en el Butlletí Oficial de l’Estat (BOE) un Reial Decret firmat pel president del govern espanyol, Mariano Rajoy, i pel rei Felip VI on es concreta el revocament del títol a la germana del rei. Però aquest fet ha desencadenat una batussa entre els Borbons, que s’han començat a contradir i desmentir per qui havia pres la decisió de la revocació del títol a la infanta.

Ahir a la nit la casa del rei va anunciar que Felip VI havia decidit revocar el títol de Duquessa de Palma a la seva germana Cristina; però aquesta és una informació que aquest mateix matí s’ha afanyat a matisar la pròpia Cristina. Mitjançant unes declaracions del seu advocat, Miquel Roca, la infanta ha volgut deixar clar que va ser ella qui va renunciar al Ducat de Palma fa 12 dies, mitjançant una carta enviada al seu germà, el rei Felip VI.


Però pocs minuts després aquestes declaracions han obtingut la rèplica de la Casa del Rei, que ha assegurat que la carta de la Infanta Cristina en la qual aquesta renunciava al títol de Duquessa de Palma es va rebre ahir al vespre, després que el rei Felip VI li comuniqués la seva decisió de retirar-li, i insisteixen que la decisió és del monarca espanyol. La missiva, però, té data de l’1 de juny.

El revocament es concreta en un Reial Decret, firmat pel president del govern espanyol, Mariano Rajoy, i el propi monarca, que ha publicat avui el Butlletí Oficial de l'Estat (BOE). La germana del rei era duquessa des de l'any 1997, per decisió del seu pare, l'aleshores rei Joan Carles I.


Enllaç noticia :

http://www.elsingular.cat/cat/notices/2015/06/batussa_entre_borbons_109758.php