dimarts, 30 de juny del 2015

Arrufat: “La proposta de Mas ha trencat la cadena de treball”

  Dimarts, 30 de juny de 2015 10:00 h

El diputat de la CUP s’ha queixat repetidament de l’actitud del president i CDC


El diputat Quim Arrufat, de la CUP, ha estat entrevistat avui a ‘Els matins de TV3’ on s’ha queixat que “la proposta de Mas ha trencat la cadena de treball”. El cupaire considera que el debat que va encetar Mas a Molins de Rei interromp les reunions i els treballs que s’estaven fent per reforçar el caràcter plebiscitari del 27S, i a causa d’això s’interromp el marc de treball col·lectiu que s’estava duent a terme.







“Desconcertant”

Per Quim Arrufat la proposta de Mas és desconcertant. Per ell, la proposta que va fer el president per implicar les entitats a les llistes, ens desvia de l’objectiu plebiscitari. “Quina és la prioritat ara mateix, alterar el marc, o continuar treballant amb articular el caràcter plebiscitari de les eleccions?”. Pel que fa a les entitats en sí, a la CUP tant li fa –mentre no les tinguin en contra-, si ANC i Òmnium entren a donar suport o no a les llistes. “a nosaltres no ens fa falta ni ens afectarà que hi siguin o no, el que es pretén que defensin [caràcter plebiscitari de les eleccions, full de ruta, unitat d’acció] ja ho estem defensant des del primer moment”.

La CUP surt en defensa d’ERC

La CUP considera que aquest debat sobre llistes, “una discussió entre dos partits”, no els afecta, però creu que ha afectat negativament el procés. “No convocar les eleccions al març va ser un error per part de Mas”. Arrufat ha trencat una llança a favor del partit de Junqueras: “sense anomenar-los, el president interpel·la contínuament ERC de forma errònia”. Amb l’anunci del president Mas es capgira aquest marc de treball sobre el full de ruta.

El 28S


Quim Arrufat creu que CDC s’equivoca quan diu que els del “sí es pot” no defensen les llibertats de Catalunya. El problema és d’uns grups que volen contraposar i dividir les majories per la llibertat nacional i les majories per la llibertat i els drets socials. Ell creu que actualment “la majoria guanyadora vol més cotes de llibertat en drets socials i nacionals”. I l’objectiu ha de ser necessàriament que, tenint 2/3 del proper Parlament que estaran a favor de la regeneració, no es pot tolerar que “Catalunya quedi sotmesa a les dinàmiques de l’Estat espanyol”

“No es cert que els números no surtin. No surten per aquells que només volen que es parli de la independència i de res més”. Assenyala el diputat de la CUP. “Ha de ser possible articular un full de ruta almenys que permeti que el terç contrari a les llibertats no surti (PSOE-PP-C’s)”. Arrufat també ha dit que amb l’actual preacord de full de ruta, no entrarien en un govern d’unitat. Ells només entrarien en un govern de ruptura amb l’objectiu de la ruptura real i la implantació d’un pla de xoc social, una excepcional a la dinàmica habitual i que habilités un procés constituent sense límits, més enllà de la independència en sí mateixa.