dimarts, 26 de maig del 2015

Millor Barcelona obté 2628 vots, que haurien permès als republicans superar Ciutadans

25/05/2015

MUNICIPALS

La ruptura entre ERC i Rcat-SI costa el tercer lloc a Bosch.


Alèxia L. Ferret


Ignasi Planas durant l'entrevista


La ruptura per aquests comicis municipals a Barcelona entre ERC i Rcat-SI ha costat el tercer lloc al candidat republicà, Alfred Bosch. Esquerra ha quedat en quart lloc per darrere de Ciutadans per només 291 vots.

Però les dades indiquen que si Bosch hagués mantingut l'acord amb Millor Barcelona (coalició entre Rcat i SI ) que havia subscrit Jordi Portabella haurien pujat a la tercera posició. La coalició entre RCat i Si ha obtingut 2.628 vots, i s'ha quedat sense representació.


En les eleccions del 2011 ERC es va presentar amb Unitat per Barcelona, una coalició electoral formada amb Reagrupament Independentista i la Democràcia Catalana de Joan Laporta.
 
Posteriorment, va quedar configurat com a grup municipal amb dos regidors, Portabella i Laporta.

El candidat de Millor Barcelona, Ignasi Planas, va explicar a El Singular que les converses en aquesta ocasió no van fructificar de manera satisfactòria. "Alfred Bosch, i només ell, va decidir que no es repetís la coalició”, afirmava Planas.

Per la seva banda, Bosch, en una altra entrevista, no li va voler donar més importància. “Vam estar parlant i no ens vam posar d’acord”, assegurava.


Enllaç noticia :

http://www.elsingular.cat/cat/notices/2015/05/la_ruptura_entre_erc_i_rcat-si_li_costa_el_tercer_lloc_a_bosch_109244.php

2 comentaris :

JCC ha dit...

Cert Alèxia. Això hauria de fer reflexionar el senyor Bosch per l'error comés i el menyspreu mostrat per renovar la coalició UNITAT X BARCELONA, afegint si calia nous socis.
La seva negativa va fer que la gent de Reagrupament ens presentesim amb nous socis, cosa que ha estat abastament criticada a les xarxes dient que restàvem vots a ERC i CIU. El cas és que aquestes veus a les xarxes, sovint interessades, mai han discutit que la Cup es presentés a anteriors eleccions municipals en les quals no han tret representació. Per què ens ho retreuen a la gent de Reagrupament? Que no tenim el mateix dret que qualsevol altra formació política? Ah, i no em serveix l'argument, per a mi absurd, de que aquestes no són unes eleccions normals. Si aquest argument fos cert, per què la negativa de l'Alfred Bosch a reeditar la unitat de part de l'independentisme?

Rosa Mary ha dit...

Es el mateix que penso jo, Tot es partidisme i interessos de partits. I es molt greu per que si segueix aquest plantejament pot perillar els resultats positius el 27s2015.

Gràcies pel teu comentari