dijous, 21 de maig del 2015

Col·lapse total a les línies de rodalia de Renfe de Barcelona

Dijous  21.05.2015  08:07

Una avaria al centre de control del trànsit ferroviari atura els combois de totes les línies.








Arran d'una incidència al centre de control del trànsit ferroviari, a primera hora ha calgut aturar els trens de totes les línies de rodalia i de regionals, segons que han informat Adif i Renfe. La incidència ha començat poc abans de dos quarts de set de matí i uns vint minuts més tard l'avaria a l'ordinador central s'ha reproduït de manera permanent a totes les línies, fet que ha obligat a aturar els combois per motius de seguretat. Renfe ha aconsellat als usuaris d'emprar serveis alternatius per fer els seus trajectes.

El col·lapse ha estat absolut. Renfe ha dit a Twitter que des de les vuit del matí s'havia recuperat el funcionament del servei de control centralitzat, però ara per ara el problema de circulació es manté. Els trens es comencen a moure, amb retards que, segons la companyia, són d'una hora, però que arriben a ser de força temps més.

Santi Vila: 'És inadmissible'


El conseller de Territori, Santi Vila, ha dit en declaracions a RAC-1 que els retards de fins a una hora es mantindrien fins a migdia. 'He dit a la ministra que això era inadmissible. Ja no és una qüestió d'inversió en infrastructures; és inadmissible que el 2015 hi hagi un problema de software i que no hi hagi ningú que asseguri que no tornarà a passar', ha dit Vila.

I ha afegit: 'La situació és insostenible perquè la Generalitat només pot actuar de client davant d'un operador que és l'estat. Hi ha un problema de gestió vinculat a la cosa quotidiana, i uns problemes de fons que es dirimiran el 27-S'.

D'una altra banda, el comitè de crisi del Departament de Territori i Sostenibilitat s'ha reunit a primera hora per estudiar l'avaria d'aquest matí.

De retruc, dificultats a les carreteres

De resultes del col·lapse a les línies de rodalia, molts usuaris han agafat el cotxe per anar a treballar, i això ha fet que les vies d'accés a Barcelona, habitualment ja molt plenes, també se saturessin. És el cas d'autopistes com la C-58, la AP-7, la C-31 i la C-32, a més de les rondes de la ciutat. Vegeu l'estat del trànsit en aquest enllaç i en aquest altre.

Us oferim tot seguit la informació d'última hora que piulen a Twitter els mateixos de Renfe fent servir les etiquetes #rod1 #rod2 #rod3 #rod4 #rod7 #rod8.


 
           





Enllaç noticia :

http://www.vilaweb.cat/noticia/4321862/20150521/collapse-total-linies-rodalia-renfe-barcelona.html