dijous, 9 d’abril del 2015

Un exassessor de Bush carrega contra la independència

09/04/2015

PROCÉS

Daniel Runde diu a 'Forges' que "una ruptura amb Espanya no interessa als EUA, ni a Europa, ni a ningú".


Bernat Vilaró


L'article a 'Forges'



Daniel Runde, exassessor de l'expresident nord-americà George W. Bush, i exaltcàrrec del Banc Mundial, ha carregat contra la independència de Catalunya en un article publicat a la revista 'Forbes', aprofitant el viatge del president català, Artur Mas, als Estats Units.

"Una ruptura potencial de Catalunya amb Espanya no interessa als Estat Units, ni a Europa, ni a Espanya ni, en última instància a Catalunya", afirma Runde, que manté vincles amb la FAES, i que defensa que "Espanya és una història d'èxit per a la democràcia i el desenvolupament".


Segons Runde, "en un moment en què Europa pateix una forta inestabilitat política i social, l'aspiració del President Mas de crear un Estat independent català s'ha de veure amb un considerable escepticisme". A més, afegeix que l'economia catalana "resultaria seriosament afectada per qualsevol acord d'independència".

"Una reacció al franquisme"

L'exassessor de Bush reitera que Catalunya "hauria d'assumir una part significativa del deute espanyol", més encara "per la necessitat de trobar una altra moneda, ja que Espanya vetaria la pertinença de Catalunya a la unió monetària".

En el text publicat a 'Forges', l'autor assegura que el sentiment independentista és "una reacció psicològica a la repressió de Franco" i critica els partits espanyols per haver fomentat les tensions entre Catalunya i Espanya.


Enllaç noticia :

http://www.elsingular.cat/cat/notices/2015/04/un_exassessor_de_bush_carrega_contra_la_independencia_107855.php