dimecres, 15 d’abril del 2015

El Moianès ja és una realitat

Dimecres, 15 d'abril de 2015 13:45 h

El Parlament vota per àmplia majoria la creació de la 42a comarca catalana


Dia històric per la geografia catalana. El país ha vist néixer una nova comarca, el Moianès, després que el Parlament hagi votat de manera majoritària a favor de la llei que ho habilitava. Amb només l’abstenció de C’s i el vot negatiu del PP, Moià passarà a ser capital de comarca quan es constitueixi el Consell Comarcal després de les eleccions del 25 de maig. 






El procediment s'ha fet en lectura única, un tràmit de màxima celeritat en què els partits no han pogut presentar esmenes a la totalitat. Així, la nova comarca ha rebut 105 suports en un Ple emocionant, ja que la tribuna de convidats estava plena a vessar d’alcaldes i gent del Moianès. 

De fet, un cop acabada la votació, els dirigents locals que han lluitat durant tants anys han rebut una ovació d’un minut dels diputats a la cambra.


Els tràmits per tirar endavant el projecte es van culminar el 22 de  març, quan els ciutadans dels deu pobles que conformaran el Moianès van votar Sí majoritàriament a una consulta per aprovar el nou territori.

El Moianès és la primera comarca que neix a Catalunya des que el 1988 ho van fer el Pla de l’Estany, el Pla d’Urgell i l’Alta Ribagorça. 


Enllaç noticia :

http://www.directe.cat/noticia/398101/el-moianes-ja-es-una-realitat