dilluns, 27 d’abril del 2015

El Grupo Godó intoxica amb un presumpte avançament de les eleccions generals

Dilluns, 27 d'abril de 2015 09:55 h

Segons RAC1, l’executiu liderat per Mariano Rajoy tindria sobre la taula l’opció d’avançar les eleccions espanyoles al 27S i fer-les coincidir amb la convocatòria de les plebiscitàries catalanes


Jordi Armenteras, corresponsal de RAC1, ha avançat l’exclusiva segons la qual l’emissora del Grupo Godó interpreta que Rajoy s’està decidint a avançar les eleccions espanyoles i fer-les coincidir amb el 27S per desactivar les plebiscitàries. El comunicat, també enviat a tots els mitjans, no cita cap font i només conté tot un seguit d’especulacions difuses, i vaticina el trencament entre CiU i ERC. El comunicat especula que si el president espanyol ho fes, “desmuntaria tots els plans d’Artur Mas i provocaria una nova crisi entre CIU i Esquerra, per tant l’estratègia els podria sortir bé en molts camps” .



Els mitjans del comte de Godó tornen a buscar la intoxicació per distorisionar i fer campanya per l'unionisme


Una provocació contra Catalunya

Segons el comunicat, Rajoy podria avançar eleccions generals i fer-les coincidir amb les catalanes per mobilitzar el vot espanyolista i desactivar el sobiranisme. El Grupo Godó somnia amb què això provocaria un altre trencament entre CiU (que voldria ajornar el 27S), i ERC (que voldria que es mantingués sí o sí). El comunicat no cita, però, cap font de cap d’aquestes formacions. L’exclusiva opta per creure que Espanya prepara un xoc frontal on podria vendre unitat d’Espanya i apocalipsi, front el “delirio soberanista”. Si això fos així, ens trobaríem davant d’una nova provocació contra les nostres institucions i això provocaria, també, una reacció del bàndol independentista.

Evitar l’auge de Ciudadanos


Tanmateix hi afegeix una altra especulació: el setembre és un mes excel·lent per vendre recuperació, després de les contractacions esporàdiques de l’estiu. Finalment, diu que Podemos ha tocat sostre i que ara cal preocupar-se per Ciudadanos als qui pressuposen que creixerien molt entre el 27 de setembre i un o dos mesos més tard, quan tocava fer la convocatòria oficial.

A Espanya no en parlen

El comunicat especula molt però no cita cap font ni cap nom, la qual cosa fa pensar que no és més que tot un seguit d’especulacions de la fàbrica del Grupo Godó, un globus sonda per intoxicar els mitjans catalans i, per extensió, l’opinió pública. Tampoc hi ha cap mitjà espanyol que hagi publicat res al respecte. El president espanyol, a més, ha dit diverses vegades que no es plantejava cap avançament electoral, precisament tenint en compte que era el moment d’exprimir aquests mesos de ‘bonança’ econòmica per vendre brots verds, i és difícil creure que Ciutadans pugi de tal manera entre els mesos de setembre i octubre o novembre com per a justificar un avançament electoral.

El somni del comte de Godó: el pas enrere del president Mas

L’exclusiva assegura que es produiria un nou trencament entre CDC i ERC. Aquest és precisament el somni que persegueix precisament La Vanguardia, el seu director, el comte, i Duran i Lleida. La nota de premsa s’agafa a les declaracions de la setmana passada tant d’Artur Mas com de Carme Forcadell, que deien que la data de les eleccions es podria replantejar si es donava una circumstància extraordinària. Això va provocar una remor de fons que es va allargar durant tota la setmana passada. Si els rumors es traduïssin en fets, la solució seria ben fàcil a nivell d’Espanya: una llista unitària CiU+ERC sense Duran i Lleida.


Enllaç noticia :