dimecres, 29 d’abril del 2015

Camacho es va comprometre el 2011 a acabar amb les llistes fantasma

28/04/2015

LLISTA FANTASMA

La líder del PPC va afirmar en una entrevista que les persones que es presenten "han d'estar arrelades al territori".


Bernat Vilaró



Camacho, en l'entrevista del 2011


La presidenta del PP Català, Alícia Sánchez Camacho, va afirmar el 26 de maig del 2011 que "el meu objectiu va ser que no es fessin aquestes llistes", i "sempre he cregut que les llistes han d'estar arrelades al territori", en una entrevista a 'Els Matins de TV3', que aleshores conduïa el periodista Josep Cuní.

"Li asseguro que en les properes eleccions em miraré fins la darrera pedania, encara que tingui 100 habitants, perquè tots els municipis són dignes i necessiten una gent i una persona del seu territori. I si no en tenim, no n'hi haurà", va afegir Camacho.

285 llistes fantasma entre PSC i PP

Tal i com va explicar elSingular, el PSC i el PP han tornat a recórrer a les anomenades 'llistes fantasma' per inflar el nombre de candidatures presentades a les eleccions municipals del proper 24 de maig i dissimular així la pèrdua d'implantació territorial. Dels 947 municipis catalans hi ha fins a 145 'llistes fantasma' del PSC i 140 del PP, un 27,5% i un 27% respectivament del total anunciat.

Es tracta de llistes en municipis que tenen entre 100 i 250 habitants, on els consistoris estan formats per 5 membres electes. Tant el PP com el PSC, davant de la impossibilitat de configurar una llista completa perquè les seves sigles no tenen implantació en aquests municipis, han optat per formalitzar igualment una candidatura, tot i ser conscients que el seu alcaldable no podrà presidir l'ajuntament perquè es presenta tot sol.





Enllaç noticia :

http://www.elsingular.cat/cat/notices/2015/04/camacho_es_va_comprometre_el_2011_en_acabar_amb_les_llistes_fantasma_108492.php