dimecres, 29 d’abril del 2015

Ja hi ha nou detinguts en l'operació pel cas Innova

Dimecres  29.04.2015  06:00

Autor/s: ACN

Dos càrrecs més de Sagessa se sumen a les detencions de la primera tinent d'alcalde de l'Ajuntament de Reus, de quatre ex-directius de Sagessa, del gerent d'una mútua de Tarragona i d'un empresari.






Ja hi ha nou detinguts en l'operació del cas Innova. Dos càrrecs actuals de Sagessa --el director econòmic financer del grup, Carles Abelló, i el director d'aprovisionament i logística, Antonio Foz-- s'afegeixen a les set detencions anteriors, entre les quals hi ha la de la primera tinent batlle de l'Ajuntament de Reus, Teresa Gomis.

Els escorcolls es van fer, entre més, als ajuntaments de Reus i Cambrils, els hospitals Sant Joan de Reus, i el comarcal d'Amposta; l'Institut Pere Mata; la seu d'Activa Mutua 2008 de Tarragona; i domicilis particulars, entre els quals el de Teresa Gomis. Segons el TSJC, a més dels dos nous detinguts directius de Sagessa i de Gomis, la resta de detinguts són: Joan Maria Benet, ex-gerent de l'empresa Sagessa; Enric Agustí, ex-director general de Sagessa; Lluís Nualart, ex-director de l'Hospital Sant Joan de Reus i de Sagessa; José Augusto García Navarro, ex-director general de Sagessa i de l'Hospital Sant Joan; Luís Márquez, empresari de Traider S.L; i Miguel Àngel Puig, director gerent d'Activa Mutua.


Fonts pròximes a la investigació van confirmar a l'ACN que els nou detinguts passarien la nit a la comandància de la guàrdia civil de Tarragona i que passarien a disposició judicial entre dijous i divendres. Amb tot, no es descarten noves detencions. De fet, l'operació era oberta encara amb l'escorcoll, ahir al vespre, de l'Ajuntament d'Amposta que el jutge va ordenar després de veure la documentació trobada a l'Hospital Comarcal d'Amposta.

En total ahir es van fer una vintena d'entrades i escorcolls per ordre del jutjat d'instrucció número 3 de Reus, fruit de la investigació del cas Innova, en concret de la peça número 4 que investiga la construcció de l'Hospital Sant Joan de Reus i que és sota secret de sumari. Els delictes que s'investiguen són: falsedat documental, prevaricació, malversació de diners públics, suborn, tràfic d'influències i emblanquiment de capitals.

Les entrades i escorcolls es van fer a la unitat administrativa de l'Hospital Sant Joan de Reus --on s'adreçà la comissió judicial formada pel jutge instructor, la secretària judicial i un interventor de la Intervenció General de l'Administració de l'Estat--; a totes les seus del grup Sagessa; a l'Hospital Comarcal d'Amposta; als ajuntaments de Reus, Cambrils i Amposta; a l'Institut Pere Mata de Reus; a la seu de Tarragona de l'empresa Activa Mutua 2008; a l'empresa Ambulàncies Reus; a més empreses privades relacionades amb el món de la sanitat a Tarragona i Reus; i en domicilis de les persones implicades. També s'ha requerit documentació en més empreses privades i a l'Ajuntament de la Torre de l'Espanyol (Ribera d'Ebre).


Enllaç noticia :

http://www.vilaweb.cat/noticia/4268278/20150429/seleven-detinguts-loperacio-cas-innova.html