dimecres, 18 de març del 2015

Tapia: "Madrid es tornaria a equivocar si creu que el problema català s'ha resolt"

18/03/2015

PLEBISCITÀRIES

El periodista critica que "Mas va confondre l’ANC amb Catalunya i ara no sap cap a on anar".


Nerea Rodríguez


El periodista Joan Tàpia

El periodista Joan Tapia publica avui un article al digital ‘El Confidencial’ on parla sobre la independència i els darrers resultats del CEO. En aquest sentit, Tapia destaca que “Artur Mas va confondre l’ANC amb Catalunya i ara no sap per on tirar perquè és incapaç de rectificar. Però Madrid tampoc va encertar (per ser suaus) al menysprear un Estatut negociat i pactat. I ara es tornaria a equivocar si creu que el problema s'ha resolt”.

En relació a aquest tema argumenta: “En primer lloc, perquè no hi ha majoria catalana no independentista en les enquestes (excepte retorn de CDC a l'autonomisme). Després, perquè l'independentisme segueix estant molt proper al 50% i el 64,1% dels catalans, contra el 23,9%, creu que el grau d'autonomia és insuficient”.



Segons Tapia, “el problema no és només de CiU o de CDC, sinó de tot l'independentisme. En el 2012 els vots que va perdre CiU els va recollir ERC perquè Artur Mas va fer respectable l'independentisme i, posats a trencar amb Espanya, Oriol Junqueras –sense corbata i amb el seu aire de rector progressista i trempat o de sindicalista amb entrepà– tenia més credibilitat que Artur Mas uniformat d'executiu. Ara les coses estan pitjor”.

El periodista assenyala, així, que “en el 2012 la suma de CiU i ERC va ser de 71 diputats (tres més que la majoria absoluta). Per contra avui les enquestes els donen un màxim de 63, a cinc de l'anhelada majoria. La raó no és l'ascens del PP, del PSC o fins i tot de Ciutadans o Podemos, sinó que les CUP (un partit independentista, assembleari i d'extrema esquerra) suma 9 o 10 diputats enfront dels 3 actuals”.

Malgrat això, recorda que “no hi ha majoria estable i operativa (sí de bloqueig) de CiU, ERC i les CUP que podrien arribar en el millor dels casos a 75 diputats. Madrid ha de prendre nota d'aquesta majoria de bloqueig (a més que una hipotètica majoria no independentista des del PPC a Podemos seria encara menys operativa). Però l'independentisme tampoc pot donar l'esquena a la realitat. La suma de CiU, ERC i les CUP baixa d'un 47,9% dels vots en el 2012 (derrota en unes plebiscitàries) a un 45,7%”.


Enllaç noticia :

http://www.elsingular.cat/cat/notices/2015/03/tapia_madrid_es_tornaria_a_equivocar_si_creu_que_el_problema_catala_s_ha_resolt_107267.php

1 comentari :

Anònim ha dit...

es fantàstic com la gent quan té un titol de lo que sigui,es converteix amb el profeta dels %,les dades que dona qui las ha cuinat ,"la vanguardia" el periodico" la razon"?el souflé nomes esta desinflat a casa del unionistes,la resta esperem,poc, pero esperem fins que........scolanus