dijous, 19 de març del 2015

Òmnium convida milers d’europeus a Catalunya per explicar-los el procés

19/03/2015

L’entitat impulsa un projecte perquè del 25 al 28 de juny els catalans rebin un estranger a casa seva en un cap de setmana ple d’activitats.


Pep Lloveras (Barcelona)





Després del concert per la llibertat del 2013 i els castells per arreu d’Europa del 2014, Òmnium Cultural impulsa aquest any el ‘catalan weekend’, que vol aconseguir que milers d’europeus vinguin a Catalunya convidats pels catalans a casa seva, ja siguin amics, coneguts, saludats o directament desconeguts. Aquest projecte s’ha encetat avui i ha de culminar del 25 al 28 de juny, quan els amfitrions rebran els estrangers i els podran explicar el procés sobiranista que viu el país en el marc d’un cap de setmana ple d’activitats culturals.

“Parlo en nom dels optimistes per una fita que ens fa molta il·lusió: que Europa conegui cada vegada més i de primera mà el cas català, i que es teixeixin complicitats”, ha indicat la presidenta d’Òmnium, Muriel Casals, en un pas més per “internacionalitzar i propulsar” el procés cap a la independència. La històrica entitat no ha volgut posar una xifra com a objectiu –“Esperem que la realitat desbordi les expectatives”, ha dit el vicepresident d’Òmnium i qui comanda l’operatiu, Quim Torra- i confia que l’acte final del dia 27 al Port Vell de Barcelona sigui un èxit d’assistència.


Adhesions i suport del món sobiranista 



Ja han donat suport a la idea l’Assemblea Nacional (ANC), l’Associació de Municipis per la Independència (AMI), Súmate, la Fundació per la Pau o el Moviment Coral Català, entre moltes altres. Igualment, també s’han sumat al projecte personalitats rellevants com Isona Passola, Ada Parellada, Joel Joan, Sergi López, Ventura Pons, Jordi Savall, Joan Lluís Bozzo –que ha fet una sèrie d’anuncis amb Dagoll Dagom per incentivar la ciutadania-, Juanjo Puigcorbé, Arcadi Oliveres, Miquel Calçada o Empar Moliner. Tots ells rebran un forani a casa seva.

Aquell cap de setmana s’organitzaran activitats a tot el territori amb l’objectiu que els amfitrions puguin mostrar als convidats la nostra cultura, art, gastronomia, arquitectura, història, teixit social i empresarial, així com explicar i debatre el moment polític actual, amb la vista posada en les eleccions del 27 de setembre. Per a més informació, i per a poder allotjar un estranger a casa de cadascú, el web www.catalanweekend.cat disposa ja des d’ara de tots els detalls per fer possible aquesta acció. També s’han obert comptes a Facebook, Twitter, Instagram i Youtube. El finançament vindrà únicament de les aportacions voluntàries i es poden fer a través de la web.


Casals: “No tinc cap dubte que hi haurà eleccions”


D’altra banda, Casals ha assegurat que “no té cap dubte” que els comicis del 27-S es faran, davant algunes veus que comencen a posar-ho en qüestió. Com a membre de la taula negociadora que va permetre l’acord entre Artur Mas i Oriol Junqueras, la dirigent d’Òmnium ha afegit que confia “plenament” en els polítics que lideren el procés.

 "Obre casa teva, ensenya un país nou"




Enllaç noticia :

http://www.elsingular.cat/cat/notices/2015/03/Omnium_convida_milers_d_europeus_a_catalunya_per_explicar-los_el_proces_107332.php