dimarts, 24 de març del 2015

Ofensiva del Govern Espanyol per impedir que els catalans a l’exterior votin el #27S

Dimarts, 24 de març de 2015 05:00 h

L'Estat pot tornar a posar traves per impedir que els catalans a l'exterior emetin el seu sufragi, perquè són clarament sobiranistes


El motiu de fons de la campanya que inicia l'ANC per motivar el vot estranger i fer pedagogia dels passos a seguir no és cap altre que intentar aconseguir més vots per la independència el 27 de setembre. Si analitzem els resultats dels comicis de fa tres anys, tot i que només van votar 10.000 catalans a l'exterior dels més de 150.000 cridats a les urnes, la tendència sobiranista va ser molt elevada que a Catalunya. És per això que l'Estat té interès en posar tantes pegues com sigui possible als votants escampats pel món per exercir el seu sufragi, tal com les xifres també mostren, i es preveu que ara també vulgui manipular les eleccions. L'Assemblea ha cridat a començar a fer ja els passos que dicta la llei electoral espanyola per no aplanar el camí a l'Estat. 



La luxosa ambaixada espanyola a Londres



 CiU i ERC van rebre més suport des de l'estranger que des del Principat

En els comicis al Parlament el 2012, un 59,4% dels qui van emetre un sufragi ho van fer per CiU, ERC o la CUP. Pel que fa a Catalunya, les tres forces que en principi es presentaran amb un full de ruta independentista al programa van sumar un 47,7%, 12 punts menys que el vot des de l’estranger. En concret, mentre que els cupaires van aconseguir un percentatge de vot similar, convergents i republicans es van disparar. Els primers van augmentar 8 punts respecte als vots registrats al Principat (del 30,7% al 38,3%), mentre que els segons en van sumar 4 més (del 13,7% al 17,4%). Iniciativa va notar un lleu descens, mentre que el bloc unionista va rebre molt menys suport des de l'estranger. Del 34% de sufragis des de Catalunya, al 25% dels emigrants, amb baixades especialment notables de PP i Ciudadanos.

La participació i el nombre de vots nuls va delatar l'Estat fa tres anys


D'altra banda, els obstacles que els ciutadans es van trobar en uns comicis tan claus com els de 2012 són obvis, ja que la participació només va ser del 7%, mentre que les de 2010 van voltar el 12%, quan a Catalunya la tendència va ser la contrària. A més, dels vots que corresponen a exresidents de la demarcació de Barcelona, un 11% es van declarar nuls, un percentatge força anòmal, tenint en compte que en els comicis de 2010 només es van descartar un 0,55% de vots. Entre les queixes més freqüents fa tres anys, destacava la lentitud en la tramesa dels documents i formularis que els ciutadans havien d'omplir, les inacabables cues, la manca d'informació del procés electoral per part dels funcionaris dels consulats o fins i tot una voluntat oberta de no facilitar el dret a vot tot menyspreant els comicis catalans.


Enllaç noticia :

http://www.directe.cat/noticia/394041/ofensiva-del-govern-espanyol-per-impedir-que-els-catalans-a-lexterior-votin-el-27s