dimarts, 3 de març del 2015

Niño-Becerra: "A Espanya hi ha regions que no són sostenibles"

02/03/2015

ECONOMIA

L'economista insisteix que diria que no a l'oferta de portar la cartera d'economia d'una Catalunya independent.


Xavier Lladó



El catedràtic d’Economia de l’IQS Santiago Niño-Becerra


El catedràtic d’Economia de l’IQS Santiago Niño-Becerra ha assegurat aquest vespre al programa "8 al dia" de 8TV que hi ha regions "a Espanya que no són sostenibles", en al·lusió a Andalusia, de la qual n'ha parlat en el decurs de la seva intervenció. Becerra ha criticat que aquesta comunitat hagi rebaixat l'impost de l'IRPF donades les ajudes que rep de l'Estat i també ha lamentat que hi hagi coses que no s'expliquen sobre les esmentades ajudes.

"Vostè sap que tots els alumnes que arriben a la universitat reben un portàtil?", li ha preguntat a Josep Cuní. "Li explicaré un cas, un estudiant que va rebre un ajut de 5.000 euros per estudiar a Sevilla el grau d'Arquitectura a Sevilla i resulta que els va fer servir els diners per a l'estada d'Erasmus". ha explicat Becerra. "Perquè no s'expliquen aquestes coses?", ha insistit.


Becerra ha declinat l'oferta d'un telespectador que li ha demanat que fos el responsable de la cartera d'economia en una Catalunya independent. "Diria que gràcies però no", ha respost.

També ha explicat sobre aquesta qüestió que veu possible la independència però ha posat l'interrogant sobre si és probable i ha assegurat que abans d'una Catalunya independent vol que es resolgui el dèficit fiscal interregional que pateix Catalunya.

És una de les preguntes que, ha dit, faria al ministre d'Administració Públiques, Cristobal Montoro. "Quina justificació té el dèficit fiscal interregional?", ha afirmat queixant-se d'aquest greuge econòmic.


Enllaç noticia :

http://www.elsingular.cat/cat/notices/2015/03/nino-becerra_a_espanya_hi_ha_regions_que_no_son_sostenibles_106807.php