dimecres, 18 de març del 2015

Forcadell: "El món sap que el procés català no té aturador"

18/03/2015

PLEBISCITÀRIES

La presidenta de l’ANC argumenta que "en democràcia, al segle XXI i a la Unió Europea no es pot obligar cap poble a formar part d'un Estat si la majoria dels ciutadans no volen".


Nerea Rodríguez



Carme Forcadell | ANC


La presidenta de l’ANC, Carme Forcadell, ha escrit avui un article al diari ‘El Punt Avui’ on assegura que “el món sap que el procés català no té aturador, perquè en democràcia, al segle XXI i a la Unió Europea no es pot obligar cap poble a formar part d'un Estat si la majoria dels ciutadans no volen”. En aquest sentit constata que “a Catalunya estem vivint una situació excepcional, la societat civil està mobilitzada, ho hem demostrat sortint al carrer, any rere any, incloent el 9 de novembre.

El govern català i una majoria parlamentària estan treballant amb l'horitzó del nou Estat i la majoria d'ajuntaments estan organitzats i empenyent per fer-lo possible”.


En aquesta línia, es pregunta: “Quan ha passat que experts de l'oposició assessoren i ajuden el govern del qual són l'oposició a tirar endavant un procés? Quan s'ha creat un consell per a la transició nacional, encarregat d'explicar com ha de ser el procés cap a un estat català independent, si no és en circumstàncies veritablement excepcionals?” És per tot això que Forcadell creu que les eleccions del 27-S “seran excepcionals, i és importantíssim que totes les forces polítiques que hi concorrin expliquin les seves propostes amb arguments racionals, reals, plausibles i amb xifres contrastades”.

També considera indispensable que “coneguem els arguments a favor i en contra de la independència, però també cal que els partits que defensen una relació diferent amb l'Estat espanyol expliquin com serà possible aquesta relació, si a Espanya no hi ha cap partit polític que la defensi. I també cal que els partits que supediten el canvi a Catalunya al canvi d'Espanya expliquin com serà possible, si els partits polítics que defensen el canvi a Espanya el neguen per a Catalunya”.

Per tot això, creu que “estaria bé aprofitar les eleccions municipals per començar a debatre sense mentides i sense demagògia totes aquestes qüestions, no només perquè la història ens ha ensenyat que les eleccions municipals tenen transcendència a nivell nacional, sinó perquè, sense cap mena de dubte, les eleccions nacionals determinaran el futur de tots els municipis”.


Enllaç noticia :

http://www.elsingular.cat/cat/notices/2015/03/forcadell_el_mon_sap_que_el_proces_catala_no_te_aturador_107282.php