divendres, 13 de març del 2015

El "Naranjito Albert" camí de fer governable Espanya

13 de març de 2015 05:00 h

El partit de Rivera va a camí de convertir-se en un partit guanyador a Espanya sense ideologia i amb molt de populisme, #yosoyNaranjito o #jomellamoAlbert són dos exemples de com aprofitar les critiques en benefici propi


Hi ha opinions de tot tipus: des de ‘reformista’ fins a ‘marca blanca del Partit Popular’, passant per ‘candidat de l’IBEX’, ‘centrista’, ‘anticatalanista’, ‘partit de dretes’, ‘lerrouxista’... L’auge de Ciudadanos ha provocat un esclat a causa de l’ambigüitat que reflecteixen i correm el perill que acabi sent un partit clau per governar Espanya. Gràcies al seu discurs incert  busquen assolir pactes post-electorals favorables per tal que res canviï, sigui amb el PP, el PSOE, PSC i si cal amb Podemos.





El "Naranjito Albert" l'home clau per governar Espanya en tots els seus camps

Albert Rivera és l'home de moda a Espanya, el PP acabarà convertint en ídol espanyol un subproducte fet a base de carregar contra el procés independentista i amb un discurs ple de populisme i sense ideologia, tret del programa econòmic en sintonia amb els ideals del poder econòmic, que fa possible que se’l rifin tots els partits espanyols des del PP, passant pel PSOE i fins i tot Podemos o IU.

No és baladí el simpàtic paper del primer secretari del PSC, Miquel Iceta amb Albert Rivera a la conferència de l’Ateneu Barcelonès, Iceta sap que alguns ajuntaments del Baix Llobregat tant sols seran salvats pels seus alcaldes i alcaldesses amb pactes amb Ciudadanos, ho veurem properament. 


Mentre a Espanya ajuntaments, diputacions i comunitats autònomes les llistes guanyadores necessitaran per a governar el partit de Rivera, i tant el PP, com el PSOE i fins i tot Podemos pactaran amb qui faci falta per a governar, la cadira és la cadira.

Rivera ja va amenaçar de suspendre l'autonomia a Catalunya



Ciudadanos és un partit ara amb pell de xai que els espanyols ara estan coneixent, però que a Catalunya ja sabem de què és capaç: "Si el president Artur Mas s’embolica amb l’estelada serà dolent per Catalunya, molt conflictiu, i no m’agradaria veure com Catalunya pot perdre autonomia per una negligència del seu president", era un comentari d’Albert Rivera el 9 d’agost de 2013. Una amenaça en tota regla si és capaç de tocar poder a Espanya. El propi líder de Ciudadanos deia de manera premonitòria el març passat que "la història ha demostrat que els nacionalismes i els fanatismes religiosos creixen amb la fallida dels estats". Sense adonar-se’n, ell mateix va explicar el per què de l’augment actual del seu partit. O bé és nacionalista, o bé fanàtic, o bé totes dues alhora.

El PP i Podemos els descriuen igual

L’eurodiputat de Ciutadans Joan Carles Girauta va afirmar la setmana passada que el seu partit no és “ni d’esquerres ni de dretes”. És per això que les formacions polítiques ho tenen fàcil per etiquetar la formació com els convé. El PP discuteix ara quina és la millor estratègia per afrontar el nou fenomen, si criticar-los de manera contundent i acusar-los de partit català –cosa que de moment se’ls ha girat en contra-, o titllar-los de ‘marca blanca’ d’ells mateixos per allisar el terreny per a futurs pactes electorals. Casualment la mateixa etiqueta que va utilitzar ahir el dirigent de Podemos Juan Carlos Monedero per descriure’ls.

Joan Herrera deia divendres passat a RAC1 que Rivera és “la marca blanca de la casta”,  l’home de l’IBEX. El periodista Antonio Baños va afirmar el mes passat que Rivera vindria a ser l’Aznar del segle XXI  i el també periodista Toni Soler comentava  que Ciudadanos és una operació de màrqueting que neix als platós de televisió, i que Rivera és fruit de la “platocràcia”, l igual que ho és Pablo Iglesias.



 Enllaç noticia :

http://www.directe.cat/noticia/392246/el-naranjito-albert-cami-de-fer-governable-espanya