dilluns, 23 de març del 2015

El canvi a Espanya ni arriba, ni se l’espera

Dilluns, 23 de març de 2015 09:30 h

La revolució que havia d’acabar amb el bipartidisme es queda a mig camí a Andalusia


Les eleccions andaluses reflecteixen que és inútil esperar a una revolució espanyola mitjançant Podemos per afavorir el procés independentista a Catalunya. En primer lloc, perquè és un partit ambigu que no garanteix l’autorització d’un referèndum, i per altra banda ja que s’ha quedat curt a Andalusia. El canvi s’ha quedat a les portes dels col·legis electorals andalusos, on els electors han optat en última instància pel bipartidisme. 





Només un 9% d'electors opten pel partit de Pablo Iglesias

L’efecte Podemos es queda amb un escarransit 15% que, combinat amb el 63% de participació, deixa el nombre d’electors que han optat per la ‘revolució’ en poc més d’un 9%. 


La societat andalusa ha estat poruga o conservadora, segons com es miri, i en paraules de la presidenta de l’ANC, Carme Forcadell, això explica que esperar un canvi a Espanya no serveix de res: “Els resultats electorals d’ahir demostren que Espanya no canvia i que l’única oportunitat per millorar Catalunya és la independència”.

Arrufat: "Pany i forrellat a tot procés popular"



La líder de l’Assemblea no és l’única que s’expressa en aquest sentit, ja que el diputat de la CUP Quim Arrufat comparteix l’anàlisi: “Espero que efectivament el ‘cambio’ encara estigui per venir, perquè amb aquests resultats a Espanya, pany i forrellat a tot procés popular”.

La proposta d’ICV de continuar esperant a que l’Estat autoritzi un referèndum d’autodeterminació cada vegada queda més en evidència, ja que aquesta opció es veu difícil després dels resultats andalusos. 

De fet, el bipartidisme ha aconseguit 80 dels 109 escons, mentre que la suma de partits renovadors, Podemos i Ciudadanos, en suma només 24. 


Enllaç noticia :

http://www.directe.cat/noticia/393991/el-canvi-a-espanya-ni-arriba-ni-se-lespera