dimecres, 11 de febrer del 2015

Vila d’Abadal s’acosta a ERC

Avui a les 20:13h.

Acord de col·laboració entre Esquerra i Moviment Demòcrata Català  




Vila d'Abadal, en una imatge d'arxiu


Esquerra i Moviment Demòcrata Català (MDC), la plataforma presentada per Josep Maria Vila d’Abadal, han signat un acord de col·laboració, mitjançant el qual s’obre la porta a possibles pactes de cara a les municipals, entre d’altres coses.

L’acord, que mitjançant una carta s’ha explicat als militants d’Esquerra, permet “incorporar un representant de MDC al Consell Assessor d’ERC, i viceversa”, “preveure la participació de membres de MDC als òrgans executius d’Esquerra, i viceversa” o fomentar la participació de membres de la plataforma a les sectorials dels republicans, o la inversa.



També asseguren que s’ha fet per “facilitar acords de col·laboració a les llistes municipals de l’any 2015, allà on les assemblees locals ho convinguin”.

Les dues organitzacions consideren que Catalunya viu “transcendent repte”, en ple procés sobiranista. És per això que es “requereix la formalització d’un pacte transversal, que superi les idiosincràsies pròpies de la ideologia i que ultrapassi les especificitats organitzatives de cadascú, a fi efecte de recobrar l’essència de la política, la confiança dels ciutadans, i assentar els principis bàsics del nou Estat Català”.

El Moviment Demòcrata Català, va ser creat inicialment per exmilitants d’Unió, que van decidir deixar el partit després que ho fes Vila d’Abadal. Precisament, l’alcalde de Vic en fou un dels impulsors, juntament amb d’altres dirigents a la comarca d’Osona com l’expresident de la formació a Manlleu, Ignasi Santigosa o l’alcalde de Vidrà, Josep Anglada, que actualment presideix MDC, entre d’altres.



Enllaç noticia :

http://goo.gl/ZYnUpY