dimecres, 4 de febrer del 2015

Un cap de la policia espanyola, acusat de manipular proves de casos de corrupció

04/02/2015

CORRUPCIÓ

Martín-Blas hauria fabricat "proves falses" contra Villarejo, que té informació "de màxim secret" sobre el cas Bárcenas


Bernat Vilaró



L'extresorer del PP, Luís Bárcenas


El comissari de la policia espanyola José Villarejo ha denunciat el responsable del departament d'Unitats d'Afers Interns d'aquest cos, el comissari Marcelino Martín-Blas, per "fabricar proves falses", segons publica avui 'El Mundo'.

El rotatiu ha tingut accés a l'escrit on Villarejo explica que Martín-Blas el va confondre expressament amb un peató per situar-lo en un parc madrileny juntament amb l'anomenat 'petit Nicolás' i implicar-lo falsament en altres sumaris oberts.


Villarejo, adscrit a la Direcció Adjunta Operativa i dedicat a tasques d'Intel·ligència, explica que la seva inclusió en aquest sumari i d'altres té com a objectiu "coaccionar-lo" perquè -segons detalla- no expliqui l'existència de "gestions de màxim secret per la direcció del PP".

Cas Bárcenas

Fonts policials solvents -sempre segons 'El Mundo'- asseguren que aquest comissari es refereix a l'existència d'un dispositiu policial per investigar quines proves té al seu poder l'extresorer del PP Luis Bárcenas.

Villarejo reitera que Martín-Blas hauria dut a terme "gestions de màxim secret directament per la direcció del PP" i completament "alienes a les seves funcions policials".


Enllaç noticia :

http://www.elsingular.cat/cat/notices/2015/02/un_cap_de_la_policia_espanyola_acusat_de_manipular_proves_de_casos_de_corrupcio_106177.php