dimecres, 4 de febrer del 2015

Margallo: "No aniré a Gibraltar fins que no hi hagi una bandera espanyola"

03/02/2015

ESPANYA

El ministre assegura que l'Estat espanyol no està disposat a permetre cap "política de cessió" amb el penyal


Xavier Lladó






El ministre d'Afers Estrangers, José Manuel García-Margallo, ha advertit aquest dimarts que "no aniré a Gibraltar fins que no hi hagi una bandera espanyola" i ha assegurat que no està disposat a permetre una "política de cessió" amb Gibraltar. Margallo ha fet aquestes declaracions abans de participar a Cartagena en la clausura d'un cicle de conferències sobre la democràcia espanyola organitzat per l'Assemblea Regional i la Universitat Politècnica de la ciutat portuària murciana.






Margallo a l'arribada a la facultat on ha pronunciat la conferència

Segons la seva opinió, l'única política possible entre el Govern d'Espanya i el de Gibraltar ha de ser la de "complir la llei", tant les resolucions de Nacions Unides que des de fa anys demanen la resolució del conflicte de sobirania entre ambdós territoris com les de la Unió Europea (UE). "No és possible que Gibraltar segueixi sent un nínxol de contraban de tabac, de blanqueig de diners, d'alberg de societats que paguen un 10% solament dels beneficis que generen en el penyal, cap, i deixant els que generen fora", ha subratllat.

A més, ha denunciat que Espanya segueixi "patint atemptats" als seus pesquers i al seu medi ambient. Si per avançar en la solució a aquests conflictes són útils les taules de treball entre els dos territoris, ha assegurat, Espanya estarà disposada a seure i a participar-hi, però ha lamentat que la resposta del Govern britànic fins ara sempre ha estat negativa.

L'ambaixador del Regne Unit a Espanya, Simon Manley, havia declarat al matí que l'acord per mantenir converses amb Espanya entorn dels grups de treball "ad hoc" sobre Gibraltar està "molt a prop" i havia expressat la seva confiança en què aquest format serveixi per augmentar el diàleg sobre aquest assumpte.

García-Margallo ha precisat que, en qualsevol cas, no està disposat a fer polítiques de cessió. "No concebo que un ministre d'Exteriors espanyol estigui al penyal de Gibraltar. Jo no he estat al penyal ni sent estudiant i no ho estaré mentre no hi hagi una bandera espanyola".


Enllaç noticia :

http://www.elsingular.cat/cat/notices/2015/02/margallo_no_anire_a_gibraltar_fins_que_no_hi_hagi_una_bandera_espanyola_106174.php

1 comentari :

Anònim ha dit...

Pel llegit l'esperit del general está latent peró ,Margallo com que no pot fer res dispara salves de pólvora que , está mullada!!