dimarts, 3 de febrer del 2015

Suspès un homenatge a la División Azul a Barcelona

02/02/2015

ACTE POLÈMIC DIVISIÓ AZUL

L'Associació de Veïns de Sant Andreu de Palomar i partits polítics com la CUP havien mostrat el seu rebuig


Xavier Lladó


Un dels integrants de la 'hermandad' de record a la 'División Azul'


 La celebració d'una missa en homenatge a la División Azul s'ha suspès. L'acte, previst per al pròxim 15 de febrer a les antigues casernes de Sant Andreu, finalment s'ha cancel·lat per no "generar un conflicte", segons BTV. L'Associació de Veïns de Sant Andreu de Palomar i partits polítics com la CUP havien mostrat el seu rebuig. Era un acte per honorar els voluntaris espanyols que van lluitar enquadrats en l’exèrcit de l’Alemanya nazi durant la Segona Guerra Mundial.


El president de l’Associació, Santi Serra, havia exigit que no es fes l’acte, ja que el considera “un enaltiment del feixisme” i entén que no hauria de tenir lloc “ni a Sant Andreu ni enlloc”. Serra ha assenyalat que ja ha denunciat el cas a la síndica de greuges i a diferents formacions polítiques, i ha afegit que considera “vergonyós” que s’hagin cedit equipaments a aquesta associació “al costat d’una escola”.

El president de l’Hermandad, Jesús Cañadas, ha admès que han anul·lat l'acte “abans de generar un conflicte”. Ha dit que no hauria deixat de ser “un missa normal i corrent, com les que fem habitualment al local”, i que hauria aplegat, en petit comitè, els familiars dels supervivents de la División Azul. El president de l’Hermandad ha volgut destacar que no es tracta de persones d’extrema dreta, “perquè aquí no n’hi ha ni les deixem entrar”, sinó de membres d’una associació donada d’alta i registrada a la Generalitat, l’Hermandad Nacional de la División Azul.

La commemoració religiosa tenia previst homenatjar el 72è aniversari de la Batalla de Krasny Bor, en què els nazis i la División Azul van ser derrotats per l’Exèrcit Roig.


Enllaç noticia :

http://www.elsingular.cat/cat/notices/2015/02/suspes_un_homenatge_a_la_division_azul_a_barcelona_106144.php