divendres, 13 de febrer del 2015

Reding: "Catalunya és i serà una part magnífica d'Europa"

13/02/2015

PROCÉS

L'eurodiputada i exvicepresidenta de la Comissió Europea admet que segueix "amb molta atenció" el procés català


Bernat Vilaró



La vicepresidenta de la Comissió Europea, Viviane Reding


L'eurodiputada i exvicepresidenta de la Comissió Europea (CE) Viviane Reding defensa avui en el programa 'Via Europa' d'El Punt Avui TV que "Catalunya és una part magnífica d'Europa, serà una part magnífica d'Europa". "La resta ho heu de resoldre a casa, amb l'Estat espanyol", afegeix Reding, que opina que el debat independentista "no és un problema europeu" i que s'ha de resoldre internament i "d'acord amb la Constitució".


A més, la democratacristiana luxemburguesa afegeix en una entrevista a aquest programa que ha seguit "amb molta atenció" la situació catalana, i advoca per "un referèndum per canviar la Constitució espanyola" abans que per cap votació independentista. "Sou part d'Espanya, i els problemes els heu de resoldre conjuntament amb Espanya", ha reiterat a El Punt Avui TV.

L'excomissària es declara enamorada de Catalunya i admet que és Creu de Sant Jordi per la seva defensa del català. Cal recordar que Reding va admetre al Diario de Sevilla que "cap llei" diu que una Catalunya independent hagi de sortir de la UE, i ha advertit que no vol "involucrar-se" en el debat. "Us desitjo el millor, espero que pugueu continuar sent una Catalunya forta i orgullosa sense perjudicar el vostre voltant", ha sentenciat.


Enllaç noticia :

http://www.elsingular.cat/cat/notices/2015/02/reding_catalunya_es_i_sera_una_part_magnifica_d_europa_106389.php