diumenge, 15 de febrer del 2015

Malgrat Wert, els toros no tornaran mai més a Catalunya

Diumenge, 15 de febrer de 2015 05:00 h

El ministeri de Cultura assegura que el Govern espanyol està treballant per retornar els toros a Catalunya, però la Generalitat disposa de mecanismes administratius per evitar-ho





El govern espanyol no ha paït la prohibició de les corregudes de toros que va aprovar el Parlament de Catalunya el 2010 i que entrar en vigor el 2012, i per això malda per trobar l’ escletxa per retornar “La Fiesta” a Catalunya. Malgrat que el Senat va aprovar el 2013 una llei que blindava el toreig com a Patrimoni Cultural Immaterial d’Espanya i el sector ja festegés el retorn del toros a Catalunya ,el més calent encara és a l’aigüera. 

El passat divendres en el marc de la presentació del I Congrés Internacional “La tauromàquia com a patrimoni cultural”, un alt càrrec del ministeri dirigit per Wert tranquil·litzava la concurrència assegurant per enèsima vegada que el govern espanyol està treballant perquè les corregudes de toros tornin a Catalunya, una cantarella que dura des que va entrar en vigor la prohibició.  


Una fita que el govern espanyol no aconseguirà

L’alt càrrec del ministeri va assegurar que el govern espanyol està  duent a terme una sèrie d’actuacions per retornar la tauromàquia a Catalunya, i que la fita “està en camí”, però va ser incapaç de posar-hi data, també va assegurar que el govern espanyol “garantirà jurídicament" que cap comunitat autònoma pugui  prohibir els toros com va fer Catalunya. Per altra banda, va explicar la pretensió del govern espanyol que la Unesco consideri les corregudes com a patrimoni cultural immaterial de la humanitat.


Enllaç noticia :