dimecres, 4 de febrer del 2015

L'extradició dels ministres de Franco s'encalla als jutjats

04/02/15 02:00 - barcelona -

L'Audiencia Nacional desestima la petició de l'entitat que representa les víctimes

La fiscalia reclama l'arxivament



José Utrera Molina , un dels exministres de Franco implicat en la mort de Puig Antich Foto: ARXIU.


Eloy Velasco, titular del jutjat d'instrucció número 6 de l'Audiencia Nacional, ha desestimat la petició d'una associació en defensa dels drets humans que demanava la “detenció immediata” dels exalts càrrecs del règim franquista contra els quals va dictar una petició d'extradició la jutgessa María Servini de Cubría, que instrueix el que es coneix com a “querella argentina”. Entre els acusats contra els quals es demanava actuar hi ha els ministres de Franco Rodolfo Martín Villa, José Utrera Molina, Antonio Carro, Licino de la Fuente i Antonio Barrera, aquest últim mort l'any passat. En la majoria dels casos, la petició d'extradició és per la relació que van tenir amb l'execució de Salvador Puig Antich.


El jutge Velasco ha desestimat la petició de procedir a la detenció per un defecte de forma, ja que en un procés d'extradició només està legitimat a actuar el país que reclama que els siguin entregats els presumptes delinqüents. En aquest cas, doncs, hauria de ser el govern argentí, a través de l'ambaixada
a Madrid, el que hauria d'instar a detenir i extradir els acusats.

En la tramitació, el jutge Velasco va demanar el criteri de la fiscalia, que va contestar de manera clara demanant l'arxivament. L'escrit de l'entitat humanitària es va presentar al jutjat després que la interpol argentina oficialitzés una petició de detenció.

El pròxim pas que pot fer el procés és una petició de la magistrada argentina perquè les persones que demana extradir per poder interrogar siguin interrogades en territori espanyol per un jutge de l'Audiencia Nacional a través d'un exhort.

LA DATA


31.10.14
La jutgessa
María Servini va fer pública la resolució demanant la detenció i extradició d'alts càrrecs del franquisme.

Darrera actualització ( Dimecres, 4 de febrer del 2015 02:00 ) 


Enllaç noticia :

http://www.elpuntavui.cat/noticia/article/3-politica/17-politica/819375-lextradicio-dels-ministres-de-franco-sencalla-als-jutjats.html