dijous, 5 de febrer del 2015

La policia espanyola s'instal·la al Maresme

05/02/2015

9-N

Agents i vehicles estan a Pineda de Mar de forma estable des del passat mes d'octubre

 

Xavier Lladó


Antiavalots de la Policia Nacional concentrats a Calella, en imatge d'arxiu - Joan Emili Roig



La policia espanyola s'ha instal·lat al Maresme. Agents i vehicles estan a Pineda de Mar de forma estable des del passat mes d'octubre. Aleshores es van mobilitzar uns 500 antiavalots. Eren efectius provinents d'altres zones de l'Estat que es van convocar a Catalunya per qualsevol eventualitat amb motiu del 9-N. D'aquell contingent al mes novembre en quedaven uns 100. Fonts de la policia a Catalunya declinen informar quants n'hi ha encara exactament.


Segons el Punt Avui, hi ha una trentena de furgonetes. Han estat aparcades en diverses àrees del municipi perquè s'han hagut de moure per diversos motius, en un cas, quan estaven davant de la platja de Pineda de Mar, perquè entorpien una prova esportiva. Després d'estar en un solar amagat a tocar de la carretera, ara els vehicles estan amagats en un gran magatzem d'una empresa que va tancar fa dos anys, del sector tèxtil.

No hi son a Catalunya per cap actuació en concret, simplement s'hi mantenen per una ordre del ministeri de l'Interior. Es desplacen diàriament a Barcelona per fer tasques de vigilància dels edificis públics, com ara la Delegació del govern espanyol a Catalunya. Actualment, els policies mengen i dormen en un hotel en ple centre de la ciutat.


Enllaç noticia :

http://www.elsingular.cat/cat/notices/2015/02/la_policia_espanyola_s_instal_la_al_maresme_106218.php#comments