dilluns, 2 de febrer del 2015

La Generalitat vol obrir una cinquantena de delegacions arreu del món

Dilluns  02.02.2015  15:22

Autor/s: ACN

Luca Bellizzi i Adam Casals han pres possessió aquest dilluns dels seus càrrecs com a nous delegats a Roma i Viena 







La Generalitat planeja obrir 'una cinquantena' de delegacions arreu del món en els propers 'mesos i anys', segons ha assegurat aquest dilluns el Secretari d'Afers Exteriors, Roger Albinyana, en declaracions a TV3. L'anunci arriba precisament el mateix dia que han pres possessió dels seus càrrecs els nous delegats a Roma i Viena, Luca Bellizzi i Adam Casals. La seva missió prioritària és, segons el govern català, obrir i posar en marxar aquestes dues noves delegacions, que formen part del procés de reforçament de l'acció exterior. La delegació a Àustria assumirà també les relacions amb Eslovènia, Croàcia, Hongria, Txèquia i Eslovàquia.


Fins ara, la Generalitat comptava amb cinc delegacions a l'exterior: Brussel·les, Washington, París, Londres i Berlín. L'obertura de Viena i Roma forma part de l'ampliació i el reforç de l'acció exterior, que també es va materialitzar amb la creació del càrrec de representant permanent davant de la UE, que va assumir fa unes setmanes l'excap de gabinet adjunt d'Afers Econòmics de la Comissió Europea, Amadeu Altafaj. 'La intenció és que en els propers mesos i en els propers anys arribem a obrir una cinquantena de delegacions arreu del món', ha explicat Roger Albinyana a TV3.

Recentment, Albinyana ja havia anunciat els plans del Govern per reforçar les relacions l'Àsia. 



Els nous delegats a Viena i Roma hauran d'establir una comunicació directa i sense intermediaris amb els seus respectius governs sobre el procés polític català, i hauran de defensar i fomentar els interessos catalans a la zona. De fet, part de l'activitat se centrarà també en la internacionalització de l'economia catalana, la projecció de la llengua i la cultura, la promoció del turisme i el suport a les comunitats catalanes a l'estranger.



Luca Bellizi i Adam Casals



L'encarregat d'obrir la delegació a Roma és Luca Bellizzi, doctor en Polítiques per la Università degli Studi di Milano, i fins ara director executiu d'una empresa de promoció i gestió immobiliària. Anteriorment, havia treballat en relacions públiques al nord d'Itàlia. Bellizzi és membre de la Secretaria de Relacions Internacionals de Convergència Democràtica, i del comitè financer de l'Aliança dels Liberals i Demòcrates per Europa (ALDE). 



El delegat a Viena, Adam Casals, és expert en serveis d'assessoria estratègica i comunicació en relacions internacionals, especialitzat en països centreeuropeus i de llengua alemanya. Col·laborador de diversos 'think tanks' catalans i europeus com l'Institut Alemany de Política i Seguretat Internacional o el CIDOB, és també co-autor del Llibre Blanc de Barcelona, capital d'un nou Estat.



Enllaç noticia :