diumenge, 15 de febrer del 2015

Identifiquen l'autor dels atacs a Copenhaguen

Diumenge  15.02.2015  18:53

Era un home danès de 22 anys amb antecedents violents · Els dos atemptats a la capital danesa deixa dos morts i diversos ferits







La policia danesa ha explicat que el sospitós de ser l'autor dels dos atemptats a Copenhaguen és un home de vint-i-dos anys nascut a Dinamarca. També han explicat que tenia un passat violent, relacionat amb bandes criminals. Segons alguns mitjans danesos, es deia Omar Abdel Hamid El-Hussein.

Aquesta matí la policia ha abatut el sospitós. Ha mort en un tiroteig amb els agents als afores de l'estació de tren de Norrebro. Seria el responsable dels dos atacs a la capital danesa que han deixat, en total, dos morts i cinc ferits. Segons la policia, seria l'únic sospitós dels atacs. 'La nostra hipòtesi és que es tracta de l'autor dels dos tirotejos a Copenhaguen', ha assenyalat l'inspector de la policia Jorgen Skov.

Atac a la sinagoga






La matinada d'aquest diumenge un home s'ha mort i dues policies han quedat ferits en un atac a la sinagoga principal de la ciutat. La víctima mortal de l'últim tiroteig era un membre de la col·lectivitat jueva que estava controlant l'ingrés de visitants a l'edifici amb motiu de la celebració del Bar Mitzvah. L'atacant hauria fracassat en el seu intent d'accedir al centre religiós, on hi havia unes 80 persones, i hauria fugit.

Atac a un acte de suport a Charlie Hebdo

A la tarda de dissabte un altre home es va morir i tres van quedar ferits durant el tiroteig des de l'exterior d'un centre cultural de Copenhague (Dinamarca) on tenia lloc un acte de suport al setmanari satíric Charlie Hebdo. A l'acte hi era present l'ambaixador francès, François Zimeray i el ninotaire suec Lars Vilks, que tampoc estaria ferit. Vilks és autor de caricatures de Mahoma, per la qual cosa ha rebut amenaces, i podria ser l'objectiu de l'atac.

Inspirat en els atacs al Charlie Hebdo

Segons les autoritats daneses, que encara no han rebelat detalls de la identitat del sospitós mort, els investigadors treballen en la teoria que l'autor dels dos tiroteig es podria haver inspirat amb els atacs a París d'ara fa poc més d'un més. Els atemptats a Charlie Hebdo i a un supermercat jueu van deixar 17 morts.

Detinguts a un cibercafè de Copenhaguen

La vigilància policíaca és àmplia a la capital danesa i continuen les investigacions al voltant de cas. Aquest matí una font policíaca ha confirmat a la televisió pública danesa DR que s'han detingut diverses persones a un cibercafè proper al lloc on s'ha abatut el sospitós dels atemptats de les darreres hores.


Fotografia: @Censored31_
El ninotaire suec Lars Vilks


Informació relacionada:
Un mort a Copenhaguen en un tiroteig contra un acte de suport a Charlie Hebdo


Enllaç noticia :

http://www.vilaweb.cat/noticia/4231814/20150215/identifiquen-lautor-atacs-copenhaguen.html