dijous, 26 de febrer del 2015

Espadaler evita explicar al Parlament la relació entre Mossos i CNI

El conseller es remet a la legislació per no donar explicacions parlamentàries sobre la "cooperació" i la "coordinació" entre els serveis d'Intel·ligència de l'Estat i la policia catalana

S'incrementen les suspicàcies de relacions malmeses entre les dues institucions.


, Parlament | Actualitzat el 26/02/2015 a les 00:28h
El conseller d'Interior, Ramon Espadaler, ha remès un escrit al Parlament amb què evita respondre a les preguntes dels grups parlamentaris sobre les relacions entre el Centre Nacional d'Intel·ligència, CNI, i els Mossos d'Esquadra. De fet, els grups pregunten sobre la "coordinació", la "cooperació" i la relació dels comandaments dels serveis d'Intel·ligència i la policia catalana i el conseller es remet a un simple tallar i enganxar de la llei que regula l'activitat del CNI.

"El Centre Nacional d’Intel·ligència, tal com estableix la Llei 11/2002, de 6 de maig, reguladora d’aquesta organització, mantindrà, quan s’escaigui, amb la resta d’Administracions Públiques, com és

el cas del Departament d’Interior, les relacions de cooperació i col·laboració necessàries per donar compliment a les seves funcions, d’acord amb la legislació vigent", signa Espadaler en la brevíssima resposta parlamentària a la que ha tingut accès Nació Digital. Els grups però no descarten preguntar-li aquest dijous en la comissió d'Interior on compareix el conseller.

Les preguntes tenen l'origen en les queixes de les males relacions i el menysteniment del CNI en tasques d'Intel·ligència dels Mossos. Fins i tot, font dels Mossos asseguren haver identificat agents de la Brigada Operativa de Apoyo del CNP que treballen pel CNI en ser confosos per manifestants o tipus sospitosos d'alteració de l'ordre públic.


Enllaç noticia :