dimecres, 21 de gener del 2015

L'Estat falseja les dades d’inversions estrangeres a Catalunya per intoxicar sobre el procés

Dimecres, 21 de gener de 2015 12:50 h

Segons el conseller d’Empresa i Ocupació, el 2014 les inversions estrangeres van créixer un 35% i no es van reduir un 45% com afirmen les dades del govern espanyol



El conseller d'Empresa i Ocupació, Felip Puig, ha acusat aquest dimecres el govern espanyol d'haver “oblidat” 1.563 milions de la inversió estrangera que va rebre Catalunya el 2014. Aquesta xifra correspon a la compra del negoci respiratori de la farmacèutica catalana Almirall per part de la divisió americana de la multinacional Astrazeneca, segons recull l’ACN. "Ho podríem interpretar com un error tècnic si no fos per la rapidesa amb què ha arribat als fòrums que combaten sistemàticament la transició nacional", ha opinat. Si s'hagués comptabilitzat, la inversió estrangera a Catalunya hagués estat el 2014 un 35% superior a la del 2013 i no pas un 45% inferior com reflecteixen les dades del ministeri d'Economia. 

 Oblit voluntari per intoxicar sobre els efectes negatius del procés


Puig ha criticat que el ministeri consideri "deslocalitzada" la inversió i, per tant, no l'atribueixi a la inversió estrangera captada per Catalunya el 2014. Tot i que podria tractar-se d'un "error tècnic", el conseller apunta cap a un oblit voluntari de l'executiu estatal per vincular el procés sobiranista a una suposada baixada de les inversions a Catalunya.

Catalunya capta més inversió estrangera que la resta de l'Estat

Després d'una anàlisi "exhaustiva" de les dades, la conselleria sospita que la inversió d'Astrazeneca pugui haver estat comptabilitzada al registre del ministeri d'Economia sense especificar la comunitat autònoma en la què s'ha produït. Puig ha afirmat que l'economia catalana continua internacionalitzant-se més que l'espanyola i que Catalunya també capta més inversió estrangera que la resta de l'Estat, fet que el conseller creu que fa evident que el debat sobre la independència no afecta la recuperació econòmica del país.

A principis de novembre del 2014, AstraZeneca va assumir la propietat dels drets de desenvolupament i comercialització del negoci respiratori de Laboratoris Almirall. L'acord va ser signat a l'estiu per valor de 1.563 milions d'euros i va ser avalada posteriorment per la Comissió Nacional del Mercat de Valors.


Enllaç noticia :

http://www.directe.cat/noticia/384603/l-estat-falseja-les-dades-dinversions-estrangeres-a-catalunya-per-intoxicar-sobre-el-proce