divendres, 23 de gener del 2015

La CUP aposta per un full de ruta que inclogui una DUI després d'un 27-S

Divendres  23.01.2015  12:05

Autor/s: ACN

 L'esquerra independentista comença un procés assembleari obert per definir una candidatura 'de ruptura' amb l'estat espanyol i el marc econòmic i social





La CUP comença aquesta tarda a Badalona un procés assembleari obert a la ciutadania per definir una candidatura de caràcter 'independentista, anticapitalista i radicalment democràtica' que aposta per una ruptura amb l'estat espanyol i en el terreny econòmic i social, a més d'una DUI després d'un 27-S plebiscitari.

En aquestes assemblees es definirà el full de ruta cap a la independència, que es donarà a conèixer a partir del febrer. 'El full de ruta no és exclusivitat de Mas i Junqueras', ha dit el diputat Quim Arrufat. El nom de la llista, que previsiblement inclourà la marca CUP, i les persones que l'integren es farà públic el març; i el programa electoral, passades les municipals.


Arrufat ha recordat que el full de ruta independentista 'no és propietat exclusiva' del president de la Generalitat, Artur Mas, i del president d'ERC, Oriol Junqueras. Per això, ha apostat per 'interpel·lar' agents socials i civils diversos, també aquells que 'no s'identifiquen monotemàticament amb el procés sobiranista'.

'O traiem el full de ruta del binomi Mas-Junqueras o el full de ruta i el procés cap a la independència s'enfonsen', ha sentenciat el diputat, que creu que reduir el debat independentista a dues forces polítiques ha portat el procés 'cap a una deriva accentuada, després del 9-N, amb una 'foto' que és una derrota col·lectiva', ha dit referint-se al pacte Mas-Junqueras d'ara fa una setmana al Palau de la Generalitat.

El full de ruta de l'esquerra independentista que inclouria una DUI en cas d'aconseguir majoria electoral en un 27-S de caràcter plebiscitari i que vol obrir un procés constituent per 'trencar' amb el marc econòmic i social vigent. L'altra pota central d'aquest full de ruta és un pla de xoc contra l'emergència social del país, segons ha detallat el parlamentari Quim Arrufat aquest divendres en roda de premsa al Casal Independentista de Sants, a Barcelona.

Procés assembleari 'de ruptura'

Aquestes són les línies centrals d'un full de ruta que ha de concretar-se en el procés assembleari que s'obre aquesta tarda a Badalona. Arreu del país se celebrarà més d'una cinquantena d'assemblees obertes a la ciutadania durant dues setmanes, i en les quals hi participaran membres de Crida Constituent, d'EUiA, de forces municipals i d'altres moviments socials. L'1 de febrer es tancarà la primera de tres onades de consulta interna.

El segon procés d'assemblees clourà a mitjans de març i servirà per escollir el nom definitiu de la candidatura per a les eleccions del 27-S. Previsiblement, inclourà la marca CUP, però que podria tenir una designació mixta amb d'altres forces, tal com han apuntat des del partit a preguntes dels periodistes. En aquest mateix procés també es farà una primera proposta de noms per a la llista i un esbós del programa polític. Finalment, i passats els comicis municipals, la CUP farà públic el seu programa electoral concret acordat amb les bases.

L'esquerra independentista ha subratllat la importància de la cita electoral del 25 de maig als municipis com 'un primer plebiscit' en què pot demostrar-se la força d'un moviment 'de ruptura'.


Enllaç noticia :

http://www.vilaweb.cat/noticia/4228432/20150123/cup-aposta-full-ruta-inclogui-dui-27-s.html