dissabte, 10 de gener del 2015

Junqueras demana a Mas de negociar un govern de concentració 'des d’avui'

Dissabte  10.01.2015  10:01

Resposta de O.Junqueras SMS de A.Mas : Proposa treballar conjuntament sense esperar a les eleccions

 

 






Després que ahir ERC acceptés amb condicions una de les propostes del president Mas al voltant de la fórmula de les eleccions avançades, avui Oriol Junqueras reitera la voluntat dels republicanas de treballar conjuntament. En un article al El Periódico, Junqueras afirma que el seu partit està disposat a dibuixar des d’ara un govern de concentració. ‘No cal esperar a l’endemà de les eleccions per començar a fer-ho sinó que és possible i desitjable fer-ho simultàniament: treballar ja per un govern de concentració d’ampli espectre i simultàniament convocar eleccions’, escriu el president d'ERC.


A l’article Junqueras reitera la idea que ja va expressar ahir ERC, que veu amb bons ulls la proposta d’una llista transversal encapçalada pel president Mas i llistes dels partits. Tanmateix, el republicà afegeix que ‘caldria respectar la llibertat i la independència de les entitats i personalitats que es puguin veure concernides’, per tant, no descarta que a la seva llista també pugui incorporar independents. Arran d’aquesta variació entre la proposta de Mas i la d’ERC, el president va retreure a Junqueras que estigui volent imposar el seu model de llistes separades.

Amb tot, Junqueras reitera que cal convocar eleccions abans de les municipals i afirma que cal generar confiança per avançar, ‘per compartir un full de ruta i unitat d’acció’.

Informació relacionada:

ERC i el govern tornen a discrepar després d'anunciar un principi d'acord

ANC i Òmnium es congratulen de la voluntat d'acord entre el govern i ERC

SMS de Mas a Junqueras: 'Segueixes volent imposar el teu model'


Enllaç a aquest article :

http://www.vilaweb.cat/noticia/4226661/20150110/junqueras-demana-mas-negociar-govern-concentracio-davui.html